Obavijesti

Sport

Komentari 12

Čudesna priča gluhog igrača: Fali mi samo pljesak publike

Čudesna priča gluhog igrača: Fali mi samo pljesak publike
4

Nitko me ne može omesti tijekom meča, ni publika ni protivnik. To mi je prednost, rekao je južnokorejski tenisač Lee (17), koji je završio godinu 230. na ATP ljestvici

VIDEO

Lee Duck Hee (17) rodio se gluh. No to ga nije spriječilo da ide za svojim snom. Ljubav prema tenisu bila je prejaka. Čudesna priča južnokorejskog mladića prava je inspiracija za sve i pokazatelj kako snaga ljudskog duha pobjeđuje sve prepreke.

Lee ne čuje ni lopticu, ni suce ni publiku, a opet pobjeđuje. Ove sezone slavio je na nekoliko Futures turnira i završio je godinu kao 230. na ATP-ovoj ljestvici.

Lani je bio 6. junior svijeta.

VIDEO

- Govore da je gluhoća nedostatak i slabost. No ja ne gledam tako na to. Meni je ona najveća prednost. Nitko me ne može omesti tijekom meča, ni publika ni protivnik. Mogu se bolje koncentrirati nego ostali igrači - rekao je Lee.

- Možda drugi misle da mi je teško, ali nemam problema s time. Oslanjam se na svoj instinkt, pratim reakcije suparnika i suca - dodao je.

Rugali mu se, a on im u inat pomeo najboljeg igrača

Nažalost, tijekom karijere morao se susresti i sa zlobom i ruganjem. I sam je priznao da mu je najteže bilo na turniru u Indoneziji.

Igrao je protiv domaćeg igrača Christophera Rungkata , najboljeg indonezijskog tenisača. Pokušao je objasniti sucu da je nezadovoljan suđenjem, a domaći navijači oponašali su njegove gestikulacije i rugali su mu se.

Lee je sjeo na klupu, stavio ručnik na glavu i zaplakao. No vratio se na teren i pomeo protivnika 6-3, 6-1. U inat i prkos svima koji su ga ismijavali.

Skromni Lee žali samo za jednom stvari.

- Htio bih čuti pljesak publike - rekao je mladi Lee.

VIDEO
VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju