Obavijesti

Sport

Komentari 3

Čudesna Svitolina izbacila prvu tenisačicu svijeta s Wimbledona

Čudesna Svitolina izbacila prvu tenisačicu svijeta s Wimbledona
3

Većina stručnjaka je u polufinalu vidjela prvu i četvrtu tenisačicu svijeta, Poljakinju Swiatek i Amerikanku Pegulu, no Ukrajinka i Čehinja su pokvarile prognoze

VIDEO

Ukrajinka Elina Svitolina i Čehinja Marketa Vondroušova izborile su plasman u polufinale Wimbledona, trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone. Svitolina je u četvrtfinalu porazila prvu tenisačicu svijeta Poljakinju Igu Swiatek sa 7-5, 6-7 (5), 6-2, dok je Čehinja Marketa Vondroušova pobijedila Amerikanku Jessicu Pegulu sa 6-4, 2-6, 6-4.

Wimbledon

Većina stručnjaka je u polufinalu vidjela prvu i četvrtu tenisačicu svijeta, Poljakinju Swiatek i Amerikanku Pegulu, no Ukrajinka i Čehinja su pokvarile prognoze. Prva igračica svijeta je sjajno ušla u meč. Već u prvom gemu je napravila break. Međutim, Svitolina se vratila izjednačivši na 2-2, da bi Swiatek s dva gema u nizu povela 4-2. Prvi vodstvu 5-4 je servirala za set, no 28-godišnja Ukrajinka je spojila tri gema u nizu za 7-5.

Wimbledon

U drugom setu obje su tenisačice po jednom gubile svoj servis, a odluka je pala u 13. igri koja je otišla na stranu prve tenisačice svijeta. U odlučujućem, trećem setu Svitolina je uz dva oduzeta servisa povela 5-1 i mirno privela meč kraju. Ukrajinku će u njezinom drugom polufinalu u Wimbledonu, nakon što je 2019. poražena, čekati Čehinja Vondroušova koji je velikim preokretom u trećem setu sigla do pobjede.

Vondroušova preokrenula Pegulu

Vondroušova, koja je 42. tenisačica svijeta, je do pobjede protiv četvrte igračice stigla nakon sat i 55 minuta igre. Ulaskom u polufinale 24-godišnja Čehinja je ostvarila svoj najveći uspjeh u Wimbledonu gdje do sada nikada nije pošla dalje od drugog kola.

- Bilo je jako teško i jednostavno nevjerojatan osjećaj. Nikada nisam igrala na terenu broj jedan. Nevjerojatno je. Samo sam željela ostati što sam duže mogla i borila sam se do kraja. Presretna sam - rekla je Čehinja.

Wimbledon

Prvi set obilježili su izgubljeni servis, viđeno je pet breakova, pri čemu je Čehinja napravila tri. Pegula je zatim zaigrala bolje i nakon breaka u četvrtom gemu prelomila je drugi set. U odlučujućem, trećem setu Amerikanka uz oduzeti servis povela sa 4-1, međutim uslijedio je veliki povratak češke tenisačice.

Vondroušova je osvojila pet vezanih gemova za plasman u polufinale. Peguli je ovo bilo šesto četvrtfinale na nekom od Grand Slam turnira i šesti poraz. Preostala dva četvrtfinala su Elena Ribakina protiv Ons Jabeur i Arina Sabaljenka protiv Madison Keys.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu