Obavijesti

Sport

Komentari 1

Čudesne brojke 'crvene' sezone

Čudesne brojke 'crvene' sezone
7

Mi pobjeđujemo i kada imamo loš dan. Dečki kopaju i bore se, to najviše volim. Možemo biti još i bolji, rekao je autor povijesne Liverpoolove sezone Klopp u kojoj je završilo 30-godišnje čekanje

VIDEO

Na putu do prvog naslova engleskog prvaka u posljednjih 30 godina, Liverpool je postavio i niz rekorda.

- Bila je to izuzetna i gotovo savršena sezona - kazao je strateg "Redsa" Jürgen Klopp.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Liverpoola

Pokretanje videa...

Zagrljaj Lovrena i Kloppa 01:07

- Nogometni dio godine je bio izuzetan. Osvojili smo englesko prvenstvo, svjetsko klupsko prvenstvo, europski Super kup, te osvojili 99 bodova nakon 97 prošle godine - dodao je njemački stručnjak.

Liverpool je osigurao naslov prvaka sedam kola prije kraja prvenstva, dok su Manchester United (2000/01.) i Manchester City (2017/18.) to učinili pet kola prije kraja.

Premier League - Liverpool v Chelsea

Liverpool je postao i prvi klub koji je osvojio naslove prvaka u osam različitih desetljeća. Zaključio je sezonu s 32 pobjede čime je izjednačio rekord Manchester Cityja po broju pobjeda u jednoj sezoni.

Pobjedom protiv Aston Ville početkom srpnja, produžili su rekordni niz od 24 uzastopne domaće pobjede u prvenstvu, a prijašnji rekord je držao City sa 20 utakmica. Seriju Kloppove momčadi prekinuo je Burnley odigravši na Anfieldu 1-1.

Lovren ide u Zenit za 12 milijuna eura! Povratak Rusiji s ljubavlju
Lovren ide u Zenit za 12 milijuna eura! Povratak Rusiji s ljubavlju

Ove sezone su nanizali i 18 uzastopnih ligaških pobjeda izjednačivši rekord Manchester Cityja. Pobjedom protiv Southampton sa 4-0, prvog dana veljače, Liverpool je pobjegao Cityju na 22 boda prednosti što je tada bila najveća prednost u povijesti Premier lige. Kasnije je narasla i na 25 bodova viška.

Prvi put u 127-godišnjoj povijesti kluba u jednoj su sezoni barem jednom pobijedili svaku momčad. Ove sezone su osvojili čak 55 domaćih bodova, što su do sada ostvarili još jedino Chelsea (2005/06.), United (2010/11.) i City (2011/12.).

Premier League - Liverpool v Chelsea

U posljednjem kolu ove sezone na gostovanju su pobijedili Newcastle United sa 3-1 postavivši novi klupski rekord sa 14 gostujućih pobjeda u jednoj sezoni.

- Mi pobjeđujemo i kada imamo loš dan. Dečki kopaju i bore se, to najviše volim - poručio je Klopp na oproštaju od ove sezone.

- Vjerujem kako iduće sezone možemo biti još bolji - dodao je.

- Sada moramo napraviti rez, uživajte, budite sretni, a onda sredinom kolovoza ponovo započinjemo s treninzima i od tog trenutka opet ćemo pokušati sa svime što imamo i ništa nas neće zaustaviti - kazao je za Guardian.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka