Obavijesti

Sport

Komentari 71

Real osigurao naslov prvaka, Modrić slavi 19. trofej s klubom!

Real osigurao naslov prvaka, Modrić slavi 19. trofej s klubom!

Real je u 34. kolu La Lige na domaćem terenu pobijedio Espanyol (4-0) i tako i matematički 35. put u povijesti stavio ruke na trofej prvaka Španjolske

VIDEO

Prije godinu dana Real Madrid ostao je bez naslova prvaka u posljednjem kolu, ali ove sezone je to bila jednosmjerna ulica. Dominacija od prvog kola, izostanak pravih konkurenata i osiguranje titule četiri kola prije kraja prvenstva!

Pokretanje videa...

Hrvatska na Maksimiru uoči Malte VIDEO

Real je u 34. kolu La Lige na domaćem terenu pobijedio Espanyol (4-0) i tako i matematički 35. put u povijesti stavio ruke na trofej prvaka Španjolske. Drugoplasirana Sevilla zaostaje 17 bodova, Barca je na minus 18 s utakmicom manje, ali ako i slavi u nedjelju, ne može ni teoretski svrgnuti Madriđane. 

LaLiga - Real Madrid v Espanyol

Od prve minute išlo je sve kao po loju, bez previše stresa. Rodrygo je načeo goste u 33. minuti na asistenciju Marcela pa desetak minuta kasnije povisio vodstvo. U 55. minuti Marco Asensio je povećao na 3-0, a konačni rezultat postavio je Benzema. Bilo je to odrađivanje posla do kraja pa je nakon posljednjeg sučevog zvižduka slavlje moglo početi. U srijedu čeka City u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka pa je Ancelotti maksimalno rasteretio najjače snage. Modrić je igrao do 60. minute, Benzema i Kroos ušli su u nastavku. Real je u drugoj brzini došao do titule. 

Marcelo piše povijest Reala, Modrić danas ide po 19. trofej!
Marcelo piše povijest Reala, Modrić danas ide po 19. trofej!

Ovaj naslov poseban je za Real na više načina. Brazilski nogometaš Marcelo upisao se u povijest kao najtrofejniji nogometaš u povijesti kluba s 24 trofeja, a ništa nije moglo proći ni bez Don Carla koji je dobio još jednu rubriku u povijesnim knjigama. Postao je prvi trener u povijesti koji je osvojio prvenstvo u svim ligama petice! Pošlo mu je to za rukom u Milanu, Chelseaju, PSG-u, Bayernu i sada Realu.

LaLiga - Real Madrid v Espanyol

I konačno, pamtit će ovaj dan i hrvatski maestro Luka Modrić. Ovo mu je čak 19. trofej s Realom čime je postao peti najtrofejniji igrač u povijesti kluba. Pa idemo redom.

S Realom je ispisao povijest i uzeo četiri Lige prvaka, od čega tri zaredom, a uz to je i novi 'klempo' jako blizu. Madriđane u srijedu čeka uzvratni susret polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Ovo mu je treća La Liga. Osvojio je i jedan Kup, četiri Svjetska klupska prvenstva te tri Uefa Superkupa i četiri puta španjolski Superkup. Trebat će mu nove vitrine jer mjesta je jako malo. 

LaLiga - Real Madrid v Espanyol

U Madrid je došao 2012. godine, ali mnogi nisu imali strpljenja. Trebalo mu je da se prilagodi, a za to vrijeme su ga neki proglasili najgorim pojačanjem u povijesti madridskog kluba. Kada je uhvatio ritam, Luka ih je ušutkao. Itekako ušutkao. Postao je jedan od najboljih u povijesti koji je nosio dres kraljevskog kluba.

Luka Modrić i Duvnjak javili se i oduševili tisuće djece na Korzu
Luka Modrić i Duvnjak javili se i oduševili tisuće djece na Korzu

Odigrao je čak 431 utakmicu te zabio 31 gol uz 70 asistencija. No, nije sve u statistici. Koliko je imao samo predasistencija, koliko je puta poslao loptu s očima, proigrao suigrače, ukrao loptu... I ove sezone je s 36 godina dirigirao orkestrom i bio jedan od najboljih igrača. Oduševljavao nas fantastičnim potezima, pogotovo onom čudesnom asistencijom za Rodryga protiv Chelseaja. Odigrao je ukupno 38 utakmica što je veliki napor za mladog nogometaša, a ne tek za nekog njegovih godina. I to na najzahtjevnijoj poziciji. To samo pokazuje u kakvoj klasi je riječ.

Uopće ne bi trebala postojati dvojba hoće li Modrić produljiti ugovor s Realom do 2023. godine. Igra kao u cvijetu mladosti, dominira protiv puno mlađih protivnika te je jednostavno klasa za sebe. Takvi danas ima jako malo. 

Luka Modrić je dijamant koji sjaji i s 36 godina. Dok su legende poput Stevena Gerrarda, Andresa Inieste i Xavija u njegovim godinama u egzotičnim zemljama ubirali posljednje plodove nogometnog rada, on i dalje dominira na velikoj sceni, osvaja trofeje i jedan je od najboljih na svijetu.

Želja mu je oprostiti se od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a ta sezona mogla bi mu vjerojatno biti i posljednji ples u karijeri. Bit će to tužan dan za nogomet jer ostat ćemo bez igrača koji će se teško više ikada pojaviti na zelenim travnjacima. I zato uživajmo u toj njegovoj magiji jer nje uskoro više neće biti. 

POGLEDAJTE VIDEO: ZVIJEZDE VRIŠTE S DARKOM STOŠIĆEM

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu