Sport

Komentari 5

Čudo od djeteta: Sara Šulekić je doprvakinja Europe na ručama!

Čudo od djeteta: Sara Šulekić je doprvakinja Europe na ručama!

Presretna sam! Čak je bilo i suza radosnica. Samo sam se koncentrirala na svoju vježbu i evo, došao je odličan rezultat, rekla je Sara Šulekić. Christina Zwicker bila je šesta u finalu seniorki na dvovisinskim ručama

Hrvatska juniorska gimnastička reprezentativka Sara Šulekić (15) u nedjelju je u turskom Mersinu osvojila naslov europske viceprvakinje na dvovisinskim ručama.

Sjajna 15-godišnjakinja članica ZTD "Hrvatski Sokol" je Hrvatskoj donijela prvu žensku medalju u povijesti EP-a, a do srebrnog odličja je došla s ocjenom 12,400. Bolja od Sare bila je samo Rumunjka Ana Barbosu (13,450). Druga hrvatska predstavnica u ovom finalu bila je Nika Kukuljan Frleta iz GK "Rijeka", a zauzela je šesto mjesto s ocjenom 10,700.

- Presretna sam! Čak je bilo i suza radosnica. Samo sam se koncentrirala na svoju vježbu i evo, došao je odličan rezultat - izjavila je europska viceprvakinja iz Mersina.

Sara Šulekić je u nedjelju nastupila u tri finala. Na preskoku je osvojila šesto mjesto s ocjenom 13,175, a u istoj disciplini je Antea Ercegović (GK "Marjan") bila sedma (13,050). U vježbi na tlu Sara je s ocjenom 11,800 osvojila osmo mjesto.

U Mersinu su u lovu na medalje biti i seniorke: Tijana Korent na preskoku završila je osma, a Christina Zwicker na dvovisinskim ručama šesta s ocjenom 12,550, što je najveći uspjeh hrvatske seniorske gimnastike. Christina je bila sedam u finalu grede s ocjenom 12,100.

Najčitaniji članci