Obavijesti

Sport

Komentari 16

Čuo sam se s Rakitićem prije par dana i nije rekao da će se povući

Čuo sam se s Rakitićem prije par dana i nije rekao da će se povući

S jedne strane velika šteta. Hrvatska je ostala bez odličnog igrača, a s druge strane ja ga kao prijatelja potpuno razumijem. On je fenomenalan igrač i jedan od najboljih koje je Hrvatska imala, kaže Petrić

VIDEO

Nakon 13 godina, Ivan Rakitić će 'vatrene' gledati na televiziji. Bilo je utakmica koje je Raketa propustio, ali ovaj put je rekao konačno zbogom hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji nakon 106 utakmica.

POGLEDAJTE VIDEO: Rakitić se oprostio od 'vatrenih'

Pokretanje videa...

Rakitić 01:30

Ta vijest šokirala je brojne navijače, sadašnje i bivše suigrače jer je Raketa prije samo nekoliko mjeseci govorio da želi igrati za Hrvatsku na Europskom prvenstvu. Ova odluka iznenadila je i bivšeg hrvatskog reprezentativca Mladena Petrića koji nam se javio.

- S jedne strane velika šteta. Hrvatska je ostala bez odličnog igrača, a s druge strane ja ga kao prijatelja potpuno razumijem. On je fenomenalan igrač i jedan od najboljih koje je Hrvatska imala u povijesti, toliko je toga dao reprezentaciji, odlučio se povući i to treba poštovati - rekao nam je Petrić.

hrvatska - andora

On i Raketa su godinama u odličnim odnosima. Zajedno su igrali u Baselu i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, svakodnevno su u kontaktu, no Rakitić ni njemu nije rekao soju odluku. Čuli su se prije nekoliko dana, a nije bilo nikakve naznake o umirovljenju.

- Imao sam puno lijepih trenutaka s njim u karijeri, u Baselu i reprezentaciji, imamo odličan odnos. Doista je napravio toliko toga, čudesan je igrač, a uvije je s dvije noge bio čvrsto na zemlji i sjajno se ponašao. Čuli smo se prije nekoliko dana, dosta smo razgovarali, ali ni u jednom trenutku nismo spomenuli reprezentaciju i nije mi dao naznaku da razmišlja o mirovini - priznao nam je Petrić.

Rakitiću su tek 32 godine i imao je još toliko toga dati za reprezentaciju, no pomalo čudi tajming ovakve odluke. Ostao je u reprezentaciji i kad je objavljeno da je Europsko prvenstvo odgođeno za sljedeću godinu, a onda se odlučio povući samo desetak dana prije novog okupljanja reprezentacije i na dan kada je izbornik Zlatko Dalić objavio popis za novi ciklus.

Kao da je odluku donio u posljednji trenutak, a sve je držao u tajnosti pa nije ništa otkrio ni najbližim prijateljima. Kako god, tako je odlučio i to je njegova odluka, a mi smo mu zahvalni za sve što je dao reprezentaciji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao