Obavijesti

Sport

Komentari 13

Cura s fasciklom: Milanka je brinula o hrvatskim igračima

Cura s fasciklom: Milanka je brinula o hrvatskim igračima
4

Beograđanka Milanka Kosovac, koja već godinama živi u Švedskoj, pomagala je hrvatskoj ekspediciji. Dvojila je za koga navijati u okršaju Hrvatske i Srbije...

VIDEO

Hrvatski rukometaši već su se smjestili u autobus na odlasku iz Malmöa, a uz prva vrata stajala je lijepa crnokosa djevojka. Ne, nije navijačica koja je došla vidjeti hrvatske zvijezde, ona je Milanka Kosovac, 26-godišnja Beograđanka koja je uz hrvatsku ekspediciju bila tijekom cijelog prvenstva. Njena uloga bila je slična onoj koju je lani u Austriji imala Mirna Jukić. Domaćica, organizatorica, tako nekako...

- Moj je posao bio da se brinem za sve što je potrebno reprezentaciji. Dogovarala sam dvorane za trening, prijevoz... Najveći problem u početku je bila hrana u hotelu, porcije su bile minimalne, a dečki su ipak sportaši. Uspjeli smo to nekako riješiti, poslije je bilo puno bolje - ukratko je svoje područje djelovanja opisala Milanka.

- Dečki su odlični, od prvog do zadnjeg. Zaista su simpatični, a nisu bili ni posebno zahtjevni - kaže Milanka, koja je 24 od svojih 26 godina provela izvan Srbije.

- Imala sam dvije godine kad smo odselili iz Beograda, a u međuvremenu sam živjela u Španjolskoj, ovdje u Švedskoj... Sve je ovisilo o tatinom poslu, gdje je on radio, ondje smo i mi išli s njim - ispričala je Milanka.

A tata je po zanimanju - rukometni trener. Veroljub Kosovac trenutačno vodi danski Skjern, a ranije je bio trener Kristianstadta i momčadi A43 iz Lunda. No najveće uspjehe postigao je s Aragonom iz Zaragoze.

Dakle, Milanka u cijelu ovu priču ipak nije "pala s Marsa". Ima rukometno zaleđe, iako to i nije posebno važno za ovo što je radila. Mobitel je gotovo stalno bio u pogonu, a u rukama fascikl na kojem piše "Croatia".

- Uh, da... Već sam se počela šaliti da mi je ovaj fascikl kao dečko zadnjih dana. Stalno je uz mene - nasmijala se Milanka, lijepa nadogradnja hrvatskoj ekspediciji u Švedskoj. Pogotovo ako ste vizualan tip.

Bila je u malim dvojbama za vrijeme ogleda Hrvatska - Srbija...

- Ha, ha, ovo je već tisućiti put da me netko pita za koga sam navijala. Čak mi je jedan novinar iz Srbije rekao da mu šapnem, da neće nikome reći... Ali, iskreno, voljela bi da je Hrvatska pobijedila, ipak sam tu s njima. Iako, Srbija je ipak Srbija - rekla je Milanka, vjerojatno najsretnija što je ta utakmica završila neriješeno.

Pitali smo je i koji će joj od naših igrača najviše nedostajati.

- Ma svi jednako. Dečki su zaista super, uživala sam ovih dvadesetak dana s njima. Malo mi je žao što se rastajemo, ali tako to ide. Sad imam svog drugog posla, još dva dana ću pomagati u organizaciji finala - kaže Milanka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"