Obavijesti

Sport

Komentari 6

Čuturin komentar: Zakon je tu da bi ga se zaobišlo, kao uvijek

"Duga procedura u donošenju bilo kakvog zakona može se preduhitriti ovjeravanjem dva-tri papira, obilaskom Trgovačkog suda, i - hop - više nema sukoba interesa"

VIDEO

Nema tome dugo, ovdje sam napisao da se Ministarstvo sporta od smjene vlasti bavilo uglavnom ispraznom retorikom, da bi me ulazak dopuna ignoriranom Zakonu o sportu otprije šest (!) godina u saborsku proceduru demantirao. Pa bolje ikad nego nikad, je li tako? 

Ono što veliku većinu ponajviše zanima jesu sukobi interesa koji će se zakonski eliminirati, pa tako Mamić neće moći biti ‘kapo’ Dinama, a Štimac ‘kapo’ reprezentacije. Je li tome doista tako? Teško, zakoni i postoje da bi ih se moglo zaobilaziti, da se u njima može pronaći rupa, što mi u ovom vremenu i na ovom prostoru jako dobro znamo i osjećamo na svojoj koži iz dana u dan. 

Duga procedura u donošenju bilo kakvog zakona može se preduhitriti ovjeravanjem dva-tri papira, obilaskom Trgovačkog suda, i – hop – više nema sukoba interesa, i poslove zbog kojih je neki xy u sukobu interesa više ne vode ni on ni članovi obitelji nego blizak prijatelj. No odnekud se mora početi. 

Ono, pak, što zanima manjinu, u kojoj činim jednu tristo i tridesetinu, jesu trajne naknade za bavljenje vrhunskim sportom. Sad bi trebalo na ulici napraviti anketu kakve radi Hrvatska lutrija, “što ćete učiniti s dobitkom”. ‘Vratit ću dugove, kupiti kuću, oženit ću se, kupit ću auto...’. Ja ću, recimo, obući trenirku, staviti debeli lanac oko vrata i otići u kladionicu, kao što mi je javno prorekao jedan naš cijenjeni kolumnist da ću učiniti kao korisnik te naknade. Problem je u tome što nemam ni trenirku ni lanac, a nikad u životu nisam ušao u kladionicu. Čekam daljnje upute.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se
OTKAZAN SKIJAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se

Plus+ Snježna kraljica trebala je biti prebačena na početak veljače umjesto tradicionalnog termina početkom siječnja. To se, ipak, neće dogoditi, zato što na Sljemenu ne postoje uvjeti za utrku. A ne mislimo na loše vrijeme...
Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...