Obavijesti

Sport

Komentari 70

'Da, pregovaramo s Kekom! A igrat ćemo Europu na Rujevici ako Uefa ne da na Maksimiru'

'Da, pregovaramo s Kekom! A igrat ćemo Europu na Rujevici ako Uefa ne da na Maksimiru'

Bad Blue Boysi tražili su odlazak Zorana Mamića na pregovorima, ali on im je mirno rekao da neće. Pa po svim nogometnim kriterijima on može ostati trener, rekao je Krešimir Antolić

VIDEO

Kek je definitivno profil trenera kakvog želimo. S njim bismo napravili dodatni iskorak u Europi i nastavili biti prvaci. Ne mogu reći da smo definitivno dogovorili suradnju, ali je prvi kandidat. Pregovaramo, da, rekao je član Dinamove uprave Krešimir Antolić nakon vijesti da je Matjaž Kek nadomak pozicije novog trenera Dinama.

Kako doznajemo, ne bi smjelo biti problema u pregovorima i slovenski izbornik uskoro bi trebao naslijediti Igora Jovićevića, odnosno Zorana Mamića po završetku ove sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: Boysi prosvjeduju protiv Mamića

Pokretanje videa...

Boysi prosvjeduju protiv Mamića 01:34

Antolić se osvrnuo i na mirni prosvjed Bad Blue Boysa u srijedu pred Maksimirom koji su tražili odlazak Zorana Mamića s klupe.

- Kad sam čuo da je prosvjed ispred stadiona, prvo sam mislio da navijači dolaze tražiti novi stadion. Drugo, da dolaze podržati momčad uoči Hajduka. Ipak je to najveći rival, nema veze što je 22 boda razlike, mi prvi, a oni peti. Nisam bio na tim razgovorima, a onda su mi prenijeli da ne žele da Zoran Mamić bude trener - rekao je i dodao:

- S obzirom na to da se na takav način ne može mijenjati trener, Zoran ih je saslušao, rekao da se to neće dogoditi i da će on do kraja prvenstva voditi momčad i otišao je na trening. Bilo je nekih 200-250 ljudi, sve mirno pa ne bih tome pridavao ni veliku ni malu pažnju.

Zoran Mamić je miran: Barem godinu dana može biti u klubu
Zoran Mamić je miran: Barem godinu dana može biti u klubu

Kakve su šanse da Zoran ostane na Dinamovoj klupi i u idućoj sezoni?

- Mamić bez ikakvog problema može biti trener Dinama. Bio je naš kapetan, dugogodišnji igrač i Dinamo nije bio ništa lošiji kad je on bio trener. Ali svjesni smo da postoje izvannogometne okolnosti zbog kojih je bolje da bude sportski direktor, a da trener bude netko kalibra Matjaža Keka. Siguran sam da ćemo već u nedjelju vidjeti njegov rukopis, da će Dinamo pokazati drugačiji gard i pobijediti Hajduk.

A u "vječnom derbiju" Torcida će na zapadnu tribinu Maksimira jer je i južna zatvorena zbog nesigurnosti oko potresa.

- Istočna tribina neće biti u uporabi do sanacije, a na južnoj se nisu dogodila konstruktivna oštećenja, ali potrebni su dodatni statički pregledi da bi bila otvorena za gledateljstvo. Stručnjaci nisu mogli dati dozvolu - rekao je Antolić.

Što će to značiti za europska natjecanja?

- Imamo licenciju za iduću sezonu, ali odgovorni smo ljudi i obavijestit ćemo HNS o stanju stadiona nakon potresa pa ćemo vidjeti trebamo li tražiti neka alternativna rješenja. Samo su još dva stadiona četvrte kategorije, Rujevica i Poljud, a tad bi izbor bio Rujevica - rekao je Antolić pa na pitanje kad će doći Kek otpovrnuo za kraj:

- Pa nećemo o tome na parkingu...

Dinamo domaćin na Rujevici, a Kek trener. Dvostruka zagrebačko-riječka suradnja je na pomolu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani