Obavijesti

Sport

Komentari 93

Daily Mail se raspisao o našem genijalcu: Magija Luke Modrića

Daily Mail se raspisao o našem genijalcu: Magija Luke Modrića
6

Britanski dnevnik Daily Mail ususret uzvratnoj utakmici Lige prvaka između Spursa i Milana napravio je opširnu priču o Modriću uz komentare Lukinih trenera i prijatelja

VIDEO

Što se više bliži uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka između Tottenhama i Milana to su pera novinara s Otoka više usmjerena na glavnu uzdanicu Spursa na White Hart Laneu, Luku Modrića. Tako je čitani Daily Mail napravio opširnu temu o hrvatskom genijalcu pod naslovom: 'Čarolija Luke Modrića: Nisu Spursi samo Van der Vaart i Bale'. Novinar engleskog dnevnika svoju je priču 'podebljao' razgovorom s Vedranom Ćorlukom, Slavenom Bilićem, Harryjem Redknappom, prvim Lukinim trenerom u Zadru, te uzeo citati sportskog direktora Barcelone te menadžera Manchester Uniteda.

'Ne vrti se sve ove sezone u Tottenhamu oko Rafaela van der Vaarta i Garetha Balea. Luka Modrić je otkriće Harryja Redknappa, njegova čarolija i genijalna dodavanja čine ga igračem kojeg je nemoguće zaustaviti', piše u uvodu Daily Mail.

Kao da ima retrovizore, uvijek zna od kuda mu dolaze suparnički igrači, jednostavno je savršen, Slaven Bilić

- Sjećam se trenutka kad sam ga upoznao. Bilo je to prilikom moje prve akcije kao izbornika mlade reprezentacije Hrvatske. Bio je dio skupine sjajnih mladih igrača u kojoj su također bili Vedran Ćorluka i Eduardo. Odmah sam vidio da je poseban. Za razliku od većine omalenih nogometaša, koji pokušavaju pronaći slobodan prostor izvan srca igre, Luka bi svaki put ulazio u njezino samo žarište, boreći se za loptu s većim i jačim igračima od njega. Obično je uvijek baš on izlazio s loptom iz duela.

- Svaki je djelić njegove igre savršen. Govorim mu stalno da je najbolji nogometaš u Europi. Nezaustavljiv je, jako ga je teško faulirati. Kad prima loptu, ima savršen osjećaj odakle dolaze suparnički igrači, čak i u slučaju kad mu dolaze odostraga. Osjeća ih kao da ima retrovizore. Subjektivan sam, naravno, ali ga obožavam - rekao je Slaven Bilić, izbornik koji je prvi pružio priliku Luki u reprezentaciji.

Igra u oba pravca, oduzima puno lopti i gradi igru, poseban je igrač, Vedran Ćorluka

O Modriću je pričao i njegov najbolji prijatelj među nogometašima, Vedran Ćorluka.

- Imao je 14 godina kad je došao u Dinamo. Bio je malen, ali imao je goleme mišiće listova, kao i danas. Poseban je jer igra u oba pravca. Nije samo napadač, već jako puno pridonosi u branjenju momčadi. Pogledate li bolje utakmicu, primijetit ćete da osvoji jako puno lopti u fazi obrane. Također je i šaljivdžija. Jednom sam mu rekao, dok smo sva trojica bili zajedno u restoranu, da fotografira Stipu i mene. Popeo se na stolicu i pao pred punim restoranom. Bilo je prilično neugodno, no njega nije diralo - priča Čarli, Lukin suigrač u Tottenhamu, reprezentaciji i Dinamu.

O Luki već mjesecima samo pohvalno priča Harry Redknapp, a uz njegove izjave Daily Mail je podsjetio i na izjave Barceloninog Manuela Estiartea i Alexa Fergusona.

Modrić može igrati u bilo kojoj momčadi na svijetu, čudesan je nogometaš kojeg se boji i Ferguson

- On je čudesan nogometaš. Malen je a uzima loptu u tijesnim situacijama i izlazi na otvoren prostor. Može igrati u bilo kojoj momčadi na svijetu. Alex Ferguson rekao mi je još nakon našeg finala Carling Cupa s Manchesterom 2009. godine da je očaran Modrićem - priča Redknapp.

- Luka se oduvijek sviđao Pepu Guardioli. Jako dobro znamo sve o njemu - rekao je nedavno Manuel Estiarte, a trener Manchestera napomenuo je nakon jedne utakmice protiv Tottenhama:

- Morao sam izvaditi O'Sheau i mijenjati taktiku jer nam je Modrić pravio nered u igri.

Bio je najmanji u momčadi, ali ubrzo je postao najbolji igrač i zvijezda momčadi, Lukin prvi trener u Zadru

Uza sve hvalospjeve raznih stručnjaka dodali su i jednostavnu statistiku uspješnih dodavanja u kojima je najuspješniji ove sezone u Tottenhamu, a drugi je po redu u kontaktu s loptom te u uspješnim driblinzima.

- Luka je u klub došao sa sedam godina, živio je u malom selu blizu Zadra. Bio je jako sitan, no ubrzo je postao zvijezda, najbolji u momčadi. Ostao je u Zadru sedam godina, a onda je preselio u Dinamo. Bio je jako sramežljiv, jedva da je progovorio koju riječ. Njegova obitelj imala je velikih problema tijekom rata pa su morali preseliti u hotel u Zadru. Cijela obitelj živjela je u jednoj sobi - prenose riječi Modrićeva prvog trenera u NK Zadar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna