Obavijesti

Sport

Komentari 143

Dalić: Englezi nemaju igrača kao što je Modrić i zato na Wembley dolazimo pobijediti Engleze!

Dalić: Englezi nemaju igrača kao što je Modrić i zato na Wembley dolazimo pobijediti Engleze!

Imamo li pobjedničku kemiju? Idemo prema homogeniji. Ne mogu svi biti sretni, ali želim da 26. igrač bude kao prvi, ne volim igrače koji su sretni kad su na klupi, ali to ne smije preći u ekstrem, kaže Zlatko Dalić

VIDEO

To je moja najveća utakmica u karijeri. Ispred mene je veliki događaj. Debitiram kao izbornik na velikom natjecanju, ali ne bojim se izazova. Vjeru ću prenijeti na igrače.

Tako je govorio Zlatko Dalić na Svjetskom prvenstvu prije tri godine uoči Nigerije. Danas će debitirati na Euru, protivnik ne može biti atraktivniji, kao ni stadion. Engleska na Wembleyu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska na Wembleyu

Pokretanje videa...

Wembley uoči Engleska - Hrvatska 02:18

- Uh, kakav je osjećaj? Iskreno, isti. Malo nervoze, veselja, osjećaja ugode... Tada nas je nakon Nigerije čekao favorit, Argentina, sada nas u prvom kolu čeka favorit. Teret je velik, očekivanja su visoka, pritisak je tu. Ali, konačno kreće, čekali smo godinu dana. idemo jednog od favorita, na domaćina, na njihov teren, pred njihove navijače. Ali, znate što, idemo na pobjedu, ne možemo tražiti bo jer ćemo teško obraniti. To nikad nije bilo dobro. Bio bih zadovoljan i s bodom, ali idemo na pobjedu - kaže Zlatko Dalić. 

Jest, očekivanja su visoka. No moraju i biti kad na Euro stižemo kao viceprvaci svijeta.

Rovinj su napustili puni optimizma. Druženje, igra, čak i kupanje znak su da je kemija opet tu.

- Imamo li pobjedničku kemiju ? Idemo prema gore, prema homogeniji, kompaktniji smo... Ne možemo napraviti da svi budu sretni i zadovoljni, ali želim da 26. igrač bude kao prvi, ne volim igrače koji su sretni kad su na klupi, ali to ne smije prijeći u ekstrem. Srećom, nisam to osjetio, svjesni su da ovo nije klub, da je ovo Hrvatska, da smo svi ovdje zbog Hrvatske, da idemo pobijediti i razveseliti narod - kaže Dalić.

Popodnevni trening hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju

Da, ekstrem je bio u Rusiji, kad je Nikola Kalinić, ljutit jer nije u prvih 11, napustio reprezentaciju. Točnije, nije želio ući u igru i Dalić je zajedno s Modrićem, Ćorlukom, Rakitićem i Mandžukićem odlučio da ga otjeraju. I upravo je ta odluka homogenizirala momčad i vodila nas do finala. Ova Hrvatska djeluje sretno, nema iščašenog ponašanja, nema ljutnje, na treningu se bodre... Prenesu li tu kemiju na Wembley, moglo bi biti veselja... Uostalom, imamo Luku Modrića, kojeg se Englezi boje kao vraga. I s razlogom tvrde da takvog igrača nisu imali u povijesti.

- Luka je ekstra kvaliteta. Englezi gaje drugačiji stil, idu na brzance s manjkom kreativnosti. Nemaju taj vic, kao što ga ima Luka. 

Kad smo već kod vica, dobar je vic da je zapravo bolje biti drugi nego prvi. Jer, prvi iz skupine u sljedećoj fazi ide na Portugal, Francusku ili Njemačku. A to nitko ne želi.

- Najgore je biti prvi u skupini - kaže Dalić. 

Jest, ali je puno lakše kalkulirati kad u turnir krenete s tri boda. Ali, ajde, pristat ćemo i na jedan jer bi značilo da smo u Euro krenuli bez poraza. Dobra vijest je da se Dejan Lovren sjajno oporavlja.

- Puno bolje nego smo očekivali, u punom je treningu. Oduševljeni smo koliko se oporavlja, medicinska služba ga je osposobila, ali ne bi imalo smisla da igra protiv Engleske - kaže Dalić.

Englezi su trenutačno najskuplja ili najvrednija momčad svijeta, procjenjuju se na 1,2 milijarde eura, čak 300 milijuna eura vredniji od Brazila. A protiv takvih momčadi, naravno, nije lagano igrati. Stvaraju pritisak od prve minute. 

- Moramo paziti da ne primimo gol u prvih pola sata, kao što smo primili u Rusiji. Imali su čak i zicera za 2-0.. Kasnije smo preuzeli igru i dominirali. Očekujem istu stvar i sad - kaže Dalić.

Reprezentacija u punom sastavu odradila trening u Rovinju

Igrači su optimisti, iako, pripremne utakmice Hrvatske nisu neki preveliki zalog. 

- Nedostajala nam je igra prema naprijed, nedostajao nam je pas, igramo previše u širinu, nedostaje dubine, tu bih želio od napadača da idu u prazan prostor, da smo okomitiji. Premalo smo u 16 metara, a tako je teško zabiti gol. U završnicu moramo doći s tri igrača, tu nismo na velikom novu, ali ni u Rusiji nismo imali pet šansi po utakmici. Bili smo čvrsti, kompaktni, stvorili bismo dvije šanse, zabili gol. Ali tako se stvaraju pobjede na turnirima, tako se pobjeđuje. I idemo po pobjedu - rekao je Dalić.

Idemo, izborniče. Pokazali smo da možemo protiv Engleza. Eh, da, bude li penal, tko će ga pucati?

- Luka Modrić! Ajmo sad po pobjedu. 

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...