Obavijesti

Sport

Komentari 18

Dalić: Sjajnih deset dana, nitko od igrača nije rekao ni riječ što idemo u Egipat! I igrali su dobro

Dalić: Sjajnih deset dana, nitko od igrača nije rekao ni riječ što idemo u Egipat! I igrali su dobro

Čast nam je da je Hrvatska odigrala utakmicu na kojoj su prvi put nakon 12 godina u Egiptu bili navijači. Imali su gol i stativu iz naših netočnih dodavanja, što je malo čudno. Vratili smo se i bili smo na visokom nivou, rekao je Dalić

VIDEO

Hrvatski reprezentativci su 1996. godine predvođeni legendarnim Miroslavom Ćirom Blaževićem prvi put došli na afričko tlo i osvojili Kup kralja Hasana II. u Maroku. Njegov učenik Zlatko Dalić vratio je 'vatrene' u Afriku, ovaj put u Egipat, nakon 28 godina, i osvojio svoj prvi trofej na klupi reprezentacije!

Pokretanje videa...

Trening 'vatrenih' u Kairu 02:17

Vatreni su pobijedili Egipat 4-2 na velebnom stadionu u Kairu i osvojili prijateljski turnir. Naši reprezentativci jako su loše ušli u utakmicu, Egipćani su vrlo lako poveli, ali 'vatreni' su u nastavku pokazali zašto su treća reprezentacija na svijetu. Bila je to rapsodija za uvjerljivu pobjedu i novi trofej na afričkom tlu.

Kairo: Hrvatska je osvojila prijateljski turnir ACUD Cup

- Pobjeda, dobra utakmica. Došlo je 80 tisuća ljudi. Čast nam je da je Hrvatska imala prigodu odigrati utakmicu na kojoj su prvi put nakon 12 godina u Egiptu bili navijači. Znači svima nama, rekli smo da je ovo teambuilding, ali nam je bitan i rezultat. Napravili smo ga i jako sam zadovoljan. Krenuli smo malo lošije. Sami sebe dovedemo u situaciju nakon prekida primimo gol. Moramo to popraviti. Oni su imali i stativu, sve je to bilo iz naših grešaka, iz netočnih dodavanja, što je malo čudno za nas, ali popravit ćemo to. Vratili smo se i bilo je to puno kvalitetnije nego protiv Tunisa. Bili smo na visokom nivou, barem se meni tako činilo - rekao je Dalić pa nastavio:

-  Vratili smo se, puno šansi, okomitosti, raznovrsnosti. Bilo je to sjajno drugo poluvrijeme Hrvatske. Prvi dio bio je nešto slabiji, ali moramo biti zadovoljni. Zabili smo četiri gola i iskoristili svoje šanse.

Kairo: Hrvatska je osvojila prijateljski turnir ACUD Cup

U finalu je protiv Egipta ispremiješao sastav, ali svi igrači su sjajno odgovorili na njegove zahtjeve. Turnir u Egiptu ispostavio se punim pogotkom za reprezentaciju uoči Eura u Njemačkoj. Neki igrači iz drugog plana dobili su priliku, a atmosfera je još bolja nego što je bila.

- Hvala dečkima na fantastičnih 10 dana. Mi smo bili spremni na Abu Dhabi. Nitko nije rekao ni riječ što idemo u Egipat. Odradili su ovo odlično, impozantno se vratiti u utakmicu pred ovakvim navijačima. Sve je to iz naših grešaka. To ćemo popraviti. Moramo biti s ovim sretni. Dobili smo uvid u neke igrače, tu je bilo 25 igrača i svi su dobili prigodu.

Susret Egipta i Hrvatske u finalu ACUD kupa

Hrvatskoj su ovo bile prve pripremne utakmice za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Vatreni će igrati još prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom i Portugalom, a zatim nas u lipnju čeka Europsko prvenstvo. Hrvatska otvara Euro 15. lipnja u Berlinu protiv Španjolske, a u grupi smo još s Italijom i Albanijom.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše