Obavijesti

Sport

Komentari 98

Dalić: Rakitić se ponudio? Svi su dobrodošli u reprezentaciju

Dalić: Rakitić se ponudio? Svi su dobrodošli u reprezentaciju

Svaka utakmica koju vodim kao izbornik je za mene svetinja. Ovo mi je ponos i čast, neizmjerno... Moj ostanak nakon SP-a u Rusiji je dokaz. To što smo danas napravili nama nitko ne može platiti, rekao je Dalić

VIDEO

Ja bih prvo čestitao igračima na sjajnoj utakmici i na plasmanu u Katar. Svima koji su od prvih kvalifikacija bili s nama. Zahvalio bih se stručnom stožeru i ljudima oko mene koji su bili od velike pomoći. Zahvaljujem HNS-u na povjerenju, bivšem predsjedniku Davoru Šukeru. Njihova podrška bila mi je važna. I zahvaljujem se od srca svim hrvatskim navijačima. Bili su tu u Osijeku po kiši, u Kopenhagenu kada je bila korona, danas na kišnom Poljudu... Ljudi, hvala svima vama. Vi ste naš ponos, naša energija, a pogotovo moja. I hvala vam od srca, rekao je emotivni izbornik Zlatko Dalić za NovuTV nakon velike pobjede nad Rusijom 1-0 u Splitu, kojom je hrvatska reprezentacija izborila izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

POGLEDAJTE DALIĆEVU PRESICU:

Izbornik Dalić je nakon posljednja sučeva zvižduka briznuo u plač.

- Velika borba je bila, sretan sam i ponosan na hrvatsku reprezentaciju, na hrvatski narod koji je tu reprezentaciju prihvatio, ispratio i bodrio. I zbog toga su možda bile suze. Ne plačem baš puno, ali ovo danas mi je bio jedan od najljepših sportskih trenutaka u životu.

Hrvatska i Rusija na Poljudu igraju odlučujuću utakmicu za izravni plasman na SP

- Na Euru smo imali cilj proći grupu. Izgubili smo u sjajnoj utakmici od Španjolaca u produžecima. Nakon toga smo neke stvari presložili. Ja osobno jer nisam bio na nivou. Kada nije dobro, izbornik i trener su krivi, kada je lijepo, igrači su ti koji su izborili sve. Danas nisu posustali i sve je njihova zasluga.

Dalić je pomladio momčad, napravio neke bitne promjene.

- Veliki dobitak za Hrvatsku je da imamo širok kadar igrača i da ne moramo strahovati za budućnost, da smo mirni idućih sedam, osam godina. Ništa to ne bi bilo bez starijih i iskusnijih, mi ih zovemo senatorima. Mlađi dečki su iskoristili šansu. Imamo sada godinu dana mira i vremena da se pripremimo za Katar. Ono kako mi vidimo situaciju u stožeru je da možemo biti samo bolji.

Hrvatska na Poljudu zabila gol

Ovo je Dalićev treći plasman na veliko natjecanje čime je postao jedini hrvatski izbornik s takvim postignućem.

-  Svaka utakmica koju vodim kao izbornik je za mene svetinja. Ovo mi je ponos i čast, neizmjerno... Ne mogu opisati koliko mi to znači, to za mene nema cijene. Moj ostanak nakon SP (u Rusiji) je i dokaz tome. Ovo što smo danas napravili nama nitko ne može platiti. Ovo su najbolje kvalifikacije u povijesti hrvatske reprezentacije. Idemo, radimo i mislim da smo na pravom putu. Teško je bilo očekivati da će Hrvatska nakon Svjetskog prvenstva biti dominantna. Ali mislim da je ovo pravi put - zaključio je izbornik.

Dalić je potom otišao na press konferenciju gdje je dodatno govorio nakon velike pobjede.

- Ruski izbornik je pokušao s agresivnijom igrom, ali mi smo s našim veznim igračima izlazili na kraj s njima. Bilo je pitanje vremena kada ćemo dati gol. Na kraju smo ga i dali, taj ružni autogol. Nama se posrećilo, vama nije, ali imali ste vi više sreće u prošloj utakmici - odgovorio je Dalić na pitanje ruskog novinara pa nasmijao sve prisutne.

Na kraju utakmice Vatreni su navukli bijele majice.

- Nisam znao za majice, dobili su ih u zadnjoj minuti - rekao je Dalić pa nastavio:

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu

- Bila je teška utakmica, bilo je teško za gledati i pratiti. Nije nas išlo u početku s golom, nismo ga dali. Pokušavali smo i bilo je sve teže i teže kada se teren natopio vodom. Prije nismo imali sreće (u Slovačkoj), ali sada se vratilo. Igrali smo borbeno, agresivno, kompaktno i zaslužili taj gol. Osigurali smo Katar i ja sam presretan zbog toga.

- Svaka utakmica koja dolazi mi je najvažnija. Tako je nekako kod mene. Jučer sam rekao igračima da je moja vjera ogromna. Jer vidim kako su radili, kako mi svi radimo od Eura...

- Pao mi je kamen sa srca, bilo je teško i stresno sve skupa. Ali ovo su velike pobjede i trenuci, za hrvatski narod i naše navijače. Pobjedu posvećujem i Vukovaru i Škabrnji.

Dalić je uoči utakmice imao dvije želje. Pun stadion i da ne pada kiša.

- Mislim da nas je protiv Slovačke zaustavila kiša, danas nije. Nama ovo danas ništa nije smetalo. Igrači su igrali kao da je tepih i pokušavali na sve načine.

Hrvatska i Rusija na Poljudu igraju odlučujuću utakmicu za izravni plasman na SP

Sada će biti prostora za uigravanje, do Svjetskog prvenstva u Kataru.

- Najvažnije je da igrači nastave u svojim klubovima. U trećem mjesecu imat ćemo prijateljske, a već u šestom mjesecu utakmice Lige nacije. Važno je da dečki budu zdravi pa ćemo se do Katara pripremiti.

Ivan Rakitić opet u reprezentaciji? Pojavila se ta mogućnost.

- Svi su dobrodošli. Danas su tu bili Suba, Rakitić i Strinić, i Kovačić... To je bogatstvo Hrvatske.

- Sada ću se malo maknuti od svega, otići kod svojih u Livno i odmoriti.

Izbornik je ranije istaknuo da nije bio na nivou i da je morao napraviti neke velike promjene.

- Rekao sam da nisam bio na nivou u smislu formi igrača i odabira pa je došlo velikih promjena. To je bilo ljudski da sam napravio i mi smo nakon Eura napravili druge stvari, pojačali kriterije, nismo trpjeli negativan govor tijela kod nekih igrača. I sada je to uspjelo, ali kažem da je ovo uspjeh igrača. Imam tri velika natjecanja i srebro, ali mi u prvoj utakmici (na SP u Kataru) više nemamo ništa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom