Obavijesti

Sport

Komentari 80

Izbornik je dobio potvrdu da bez Luke i Rakete još ne može!

Izbornik je dobio potvrdu da bez Luke i Rakete još ne može!
4

Debakl u Portu ne mora biti toliko tragičan ako iz njega izbornik Dalić i igrači izvuku pouke. Dalić nije mogao računati na dvojicu važnih igrača, ali svejedno je to moralo biti bolje izdanje protiv europskih prvaka...

VIDEO

Tri zicera Portugalaca zaustavio je okvir gola, tri je zaustavio Dominik Livaković, i to je bila jedina razlika u odnosu na otvaranje Lige nacija prije dvije godine, kada je Dalićevu momčad deklasirala Španjolska u Elcheu s čak 6-0.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska trenira uoči Portugala

Pokretanje videa...

Hrvatska trenira uoči Portugala 03:00

Samo je splet okolnosti spriječio Portugalce da i oni večeras ne napune Livakovićevu mrežu do kraja, i to bez Ronalda!? Zaustavili su se na četiri postignuta gola i što je najgore od svega, to je najbolja vijest iz Porta večeras.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
UEFA Nations League - League A - Group 3 - Portugal v Croatia

Obzirom da ni u puno jačem sastavu u prošlosti Vatreni nisu uspijevali pobijediti Portugal, ne treba nas čuditi večerašnji debakl. Portugal je jednostavno kvalitetniji i jači, imaju širinu koju Hrvatska nema, i Santos u svakom trenutku može pronaći 11 raspoloženih koji će odigrati na maksimumu.

Za razliku od Dalića koji nema mogućnost nadoknaditi Modrića i Rakitića, Santos bez problema može i jednoga Cristiana Ronalda! A kad mu izostanu Perišić i Brozović koji su tek završili sezonu, kad se tome dodaju indisponirani Barišić i Rebić na lijevom te Jedvaj na desnom boku, ispada da su na koncu Dalićevi momci još dobro i prošli.  

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Portugal v Croatia

Portugal je lako držao posjed i čestim izmjenom pozicija unosio nered u redove Dalićeve momčadi, koja se nije uspijevala obraniti od utrčavanja iz drugoga plana. Jednostavno su držali posjed i čestim izmjenama pozicija unosili su zabunu u obranu Hrvatske. Ključ većine problema dolazio je iz veznog reda, koji se jednostavno nije mogao nositi s razigranim Portugalcima. Ni trkom, ni kombinatorikom, a pogotovo ne agresijom...

Kovačić očito ima psihološku barijeru i ne uspijeva dobre igre iz Chelseaja, u kojemu je - uzgred budi rečeno - proglašen i najboljim igračem sezone, ponavljati u dresu reprezentacije.

Dugo je živio u sjeni Modrića, Rakitića i Brozovića, no večeras je opet podbacio. I to Dalića sigurno jako zabrinjava, prije svega zbog toga što bi Kovačić trebao biti jedan od nositelja igre reprezentacije u budućnosti. On i Mario Pašalić, koji iza sebe također ima sjajnu klupsku sezonu.

Obojica su večeras podbacili, samo što Pašalić, za razliku od Kovačića, ima i olakotne okolnosti, nije igrao na svojoj poziciji, a ovo mu je bio i prvi nastup od prve minute, dok Kovačić iza sebe već ima preko 50 reprezentativnih nastupa.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Portugal v Croatia

Nikola Vlašić tražio je i za ovu akciju dobio Modrićevu 'desetku', a tim je hrabrim potezom najavio kako želi preuzeti jednu od glavnih uloga u reprezentaciji u post Modrićevoj eri. Obzirom da mu je izbornik Dalić dozvolio zamjenu broja, jasno je kako ga i on vidi u toj ulozi.

A kad tako misli Dalić, koji je od 22 susreta na klupi Vatrenih u početnu postavu svih 22 puta uvrstio Modrića, onda su stvari poprilično jasne. No uloga lidera za Vlašića je još uvijek preteška, iako je par puta opasno zaprijetio, večeras nije bio ni sjena Vlašića koji je briljirao u završnici kvalifikacija za Euro, na koje nas je svojim golovima praktično i odveo. Jednako tako mlad je i Josip Brekalo, koji je, poput Vlašića, također pružao puno bolje igre kad su uz sebe imali par starijih i iskusnijih igrača.

Što smo doznali večeras u Portu? Doznali smo da barem još neko vrijeme Dalić neće moći bez veterana Modrića i Rakitića koji donose toliko potrebni mir u sredinu terena, kao i da se samo kompletna i posložena Hrvatska može nositi s najjačim reprezentacijama Europe. Potvrdilo se po tko zna koji put da Dalić nema širinu kadra i kvalitetna rješenja na bokovima, jer to nisu ni Jedvaj ni Barišić, i izbornik će morati posegnuti za nekim novim imenima ili taktičkim rješenjima.

No čak i više od poraza i igre izbornika mora zabrinuti mlakost i igra bez trunke agresije, bez želje da se protivnika barem zaustavi, ako ga se već ne može nadigrati. Svjetski doprvaci ne smiju ovako lako rasprodavati teško stečeni ugled, ovako mlakom i beskrvnom igrom večeras ne bi dobili ni puno slabiju reprezentaciju od aktualnih europskih prvaka i osvajača Lige nacija, a za tri dana idu u goste svjetskim prvacima Francuzima...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub