Obavijesti

Sport

Komentari 238

Dalić: Livaju ćemo poštedjeti utakmice, a Vida će sutra igrati 100. utakmicu za Hrvatsku

Dalić: Livaju ćemo poštedjeti utakmice, a Vida će sutra igrati 100. utakmicu za Hrvatsku

Na zahtjev domaćina prilagodili smo termin jer bit će prevruće, iako u tom igramo protiv Maroka na SP-u. Modrić i Perišić sigurno će igrati, a Livaju još boli mišić od udarca u Koprivnici, rekao je Dalić

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak navečer sretno je stigla u Rijad gdje će u srijedu u 13 sati odigrati prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom kao "generalku" uoči Svjetskog prvenstva u Kataru i otvaranja s Marokom 23. studenog.

"Vatrene" je dočekala i vijest o promjeni lokacije i termina. Igrat će se na stadionu Prince Faisal bin Fahad, a ne na stadionu Mrsool Park, kao što je to bilo predviđeno. Također, zbog velikih vrućina za dva je sata pomaknut i početak dvoboja.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je da će raspodijeliti minutažu i pokušati odmoriti one koju su u konstantnom pogonu, dok će, recimo, ova utakmica dobro doći za povratak u formu Marcelu Brozoviću. Upravo je on i najavio utakmicu. Pa prvo pitanje: Kakvo je fizičko stanje?

- Osjećam se jako dobro, u treningu već sam dva tjedna, zadnje dvije utakmice odigrao sam 20 minuta i pola sata. Sutra ću malo duže u dogovoru s izbornikom, 70-75 minuta i onda imamo još četiri-pet dana za dobru pipremu i nadam se da ću biti na 100 posto - rekao je Broz i dodao:

- Bit će dobra utakmica, borbena su ekipa, nisu kvalitetni kao mi, ali moramo ući 100 posto i nadam se da ćemo pobijediti.

Dalić je uvodno najavio:

- Važna utakmica, priprema za obje reprezentacije. Nadam se da ćemo igrati dobro i pokazati se publici u dobrom svjetlu. Hrvatska je druga na svijetu i meni je drago da sam se vratio ovdje, u Saudijsku Arabiju, sa svojom reprezentacijom - rekao je Dalić, koji je svojedobno vodio Al-Hilal iz Rijada.

- Pratim saudijsku ligu i reprezentaciju, ima jako dobrog izbornika i dobra je čim je na SP-u. Dosta se promijenilo u odnosu na razdoblje kad sam bio ovdje, ima nekih igrača koje sam trenirao i znam njihovu kvalitetu. Očekujem tešku utakmicu.

VIDEO Reprezentativci potpisuju dres Hrvatske, Livaja Hajdukov
VIDEO Reprezentativci potpisuju dres Hrvatske, Livaja Hajdukov
Sakupljaj sličice Nika Titanika i zalijepi ih na poster-album!
Sakupljaj sličice Nika Titanika i zalijepi ih na poster-album!

Brozović?

- Brozoviću je potrebna minutaža. Imamo problem s Livajom, koji je ozlijedio mišić na zadnjoj utakmici Hajduka i poštedjet ćemo ga treninga i utakmice. Ostali su u redu i zdravi. Nećemo kalkulirati s utakmicom, nego minutažom, napravit ćemo šest izmjena. Dati šansu igračima koji su igrali manje. Modrić i Perišić će igrati, ali manji period utakmice.

Zagreb: Zlatko Dalić na konferenciji za medije uoči odlaska na svjetsko prvenstvo

Hoće li vam što poremetiti promjena termina?

- Na zahtjev domaćina prilagodili smo termin jer bit će prevruće, iako u tom terminu igramo protiv Maroka na SP-u. Nadam se da će igrači uspjeti koliko-toliko sačuvati svježinu - rekao je Dalić najavivši da će Domagoj Vida sutra upisati 100. nastup za Hrvatsku.

Danas igra Hrvatska! Evo kad počinje utakmica i gdje gledati
Danas igra Hrvatska!  Evo kad počinje utakmica i gdje gledati

- Ima sjajnu karijeru, jako je važan faktor. Kad netko dosegne 100 utakmica za reprezentaciju, on ulazi u legendu. Svojim ponašanjem i odnosom, veselom naravi donio je puno dobroga reprezentaciji i zaslužio je 100. utakmicu. On je dobri duh, pravi profesionalac. Vida je primjer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 238
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti