Obavijesti

Sport

Komentari 97

Dalić: Nitko nije pokazao više od njega, istrpio je i šutio! A dva poraza dobro su nam došla

Dalić: Nitko nije pokazao više od njega, istrpio je i šutio! A dva poraza dobro su nam došla

Pred nama je sedam mjeseci mira i selekcije, rasprave. Idemo u Njemačku gdje nas čekaju deseci tisuća navijača. Hrvatska je pokazala vjeru, zajedništvo, domoljublje, rekao je izbornik

VIDEO

Zlatko Dalić odahnuo je nakon pobjede nad Armenijom i plasmana na četvrto uzastopno veliko natjecanje s hrvatskom nogometnom reprezentacijom.

- Čestitam igračima na plasmanu na Euro i navijačima na podršci. Teška utakmica, rekli smo da moramo osvojiti šest bodova i to je to. Pokazali smo karakter i odgovornost, bilo je teško, tako to ide kod nas. Hrvatska je ostvarila cilj i napravila veliki uspjeh, to treba biti uspjeh, sve preko je veliki plus. Još jednom svima čestitam - rekao je Dalić za Novu TV.

Pokretanje videa...

Hrvatska izborila Euro 2024. 00:50

Prije dvije godine je plakao u Splitu kad smo srušili Rusiju, sad ipak nije.

- Ne, prošlo me to. Bilo je teško i napeto. Imamo 1-0 pa čekaš, strepiš, ali bilo je sve kako treba. Hvala Bogu da nam je dao šansu i da smo je iskoristili.

Je li pratio utakmicu Walesa i Turske?

- Nismo htjeli pratiti tu drugu utakmicu da ne ulazimo u nervozu, htjeli smo misliti samo na sebe, tako smo se postavili. Pobjeda je apsolutno zaslužena.

Što sad do ljeta?

- Pred nama je sedam mjeseci mira i selekcije, rasprave. Taj listopad dobro nam je došao da se resetiramo iz komfort zone. Idemo u Njemačku gdje nas čekaju deseci tisuća navijača. Hrvatska je pokazala vjeru, zajedništvo, domoljublje. Veliko veselje.

Zagreb: Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo

Luka Modrić rekao je da nije zadovoljan oko dosta toga u igri.

- Ima dosta stvari koje treba popraviti, vidjelo se da su igrači u grču i bilo je nezgodno. Treba napraviti analizu, sedam mjeseci je pred nama, ove kvalifikacije nisam ovako zamišljao da ćemo se boriti do kraja, ali ovako je još slađe.

Kako vidite strijelca pobjedonosnog gola i povratnika u reprezentaciju?

- Ante Budimir je odradio fantastične dvije utakmice. Prvo nije dao gol, sad ga je nagradilo. Rekao sam da tražim igrača za budućnost, ali nitko nije pokazao više od njega. Istrpio je, šutio, nije pričao za novine iako je bio prozivan da kaže nešto negativno. Uspio je istrpjeti Dao je gol i zaslužio to - zaključio je Dalić.

POGLEDAJTE VIDEO: Z++ BIO SIGURAN DA ĆE POGODITI SVE NAŠE VATRENE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi
Gdje gledati uživo Tottenham - Manchester City: Derbi koji bi mogao odlučiti prvaka Engleske
HRVATI LOVE NASLOV

Gdje gledati uživo Tottenham - Manchester City: Derbi koji bi mogao odlučiti prvaka Engleske

Spursi su se u recentnoj povijesti pokazali kao crna mačka Manchester Cityju, a večeras će za njih navijati i gradski rivali. Tottenham se bori za Ligu prvaka, a Manchester City ganja četvrti naslov prvaka zaredom