Obavijesti

Sport

Komentari 197

Dalić otkrio tko mijenja Kovu i kakve su šanse Mile i Barišića: Ha, sad smo svi bijelo-plavi...

Dalić otkrio tko mijenja Kovu i kakve su šanse Mile i Barišića: Ha, sad smo svi bijelo-plavi...

Domagoj Vida vraća se u početnu postavu umjesto Duje Ćaleta-Cara koji ne može izdržati drugu utakmicu u tri dana, a Mario Pašalić ulazi umjesto kartoniranog Matea. Izbornik je dodao: nije ni na Euru bilo puno lošije...

VIDEO

Nakon niza od šest utakmica bez primljenog gola u kvalifikacijama i tri pobjede Zlatko Dalić brusi posljednje detalje uoči utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv Slovačke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u ponedjeljak u Osijeku (20.45).

Koliko razmišljate o promjenama u gostujućoj momčadi, upitali su ga kolege iz Slovačke uoči posljednjeg treninga u Gradskom vrtu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Cipar - Hrvatska 0-3 01:03

- Nećemo se puno zamarati time, bit će opasnije ako uđu neki drugi jer će više gristi. Neće biti lagano. Veliki respekt za tu reprezentaciju koja ima Škriniara, Kucku, Hamšika i neugodni su. Nije bitno tko će igrati, mi moramo gledati sebe i dati maksimum. Idemo s punim respektom kakav god bude sastav Slovačke - rekao je Dalić.

Slovaci su u petak izgubili u Rusiji 1-0 autogolom Milana Škriniara i samo ih čudo može odvesti na Svjetsko prvenstvo jer tri kola prije kraja zaostaju sedam bodova za Hrvatskom i Rusijom koje vode mrtvu trku za prvo mjesto.

Spreman sam opet pucati penal. Ako mi izbornik dozvoli, haha...
Spreman sam opet pucati penal. Ako mi izbornik dozvoli, haha...

- Cilj nam je osvojiti što više bodova i doći na prvo mjesto, do 21 boda. Sutra je možda najvažnija utakmica ovih kvalifikacija, Rusija ima teško gostovanje i to nam je šansa da pobjedom dođemo korak bliže Kataru - rekao je Dalić

Na što morate posebno paziti protiv Slovačke?

- Igrali su dobro u Rusiji, posjed 70 posto vremena. Imaju jako dobru veznu liniju s Hamšikom i Kuckom, dobrog centarfora Boženika. Moramo paziti greške. Znamo da nema Lobotke i Weissa, ali dolaze drugi koji možda hoće pokazati više. Moramo biti maksimalno motivirani i od prve minute krenuti agresivno.

Nismo primili gol u zadnjih šest utakmica kvalifikacija, koliko ćete mijenjati?

- Igrali smo dobro, ali sutra je velik, važan ispit. Koliko god bilo dobro na Cipru, to nije mjerilo. Sutra je situacija na koju moramo dobro odgovoriti i ne primiti gol. Napravit ćemo promjene, ali ne zato što je netko igrao slabo i što nismo zadovoljni, nego želimo još veću trku i agresiju. Neki naši igrači nisu standardni, nemaju minutažu u klubovima i ne mogu to izdržati. Vraća se Vida koji je spreman za ovaj zadatak.

S druge strane, standardan je Mile Škorić i igra odlično u Osijeku. Kakve su šanse da on nastupi, pitali su Dalića.

- Zadovoljan sam njime, tu je. Konkurencija je jako velika, tu su igrači koji igraju u Bundesligi i jačim klubovima. Volio bih kad bi mu se otvorila situacija, ali konkurencija mi je jako velika.

Hoće li Borna Barišić započeti na domaćem terenu?

- Sad smo svi bijelo-plavi, haha. Veseli me konkurencija u reprezentaciji. Dolaze mladi igrači koji se nameću, koji donose novu energiju i snagu. Moramo potvrditi ovo do kraja da dobiju puni prosperitet. Borna je isto u konkurenciji, tu je. Da ne govorim sad detalje, evo. Koga god stavim, neću pogriješiti...

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Cyprus v Croatia

Kakva je atmosfera u momčadi?

- Rezultat diktira sve i onda je i ambijent sve bolji. Puno je novih, mlađih igrača koji su donijeli puno toga dobroga. To nas veseli. Rezultat puno toga kroji. Nije na Euru bilo puno lošije, ali nije bilo rezultata pa se stvorila negativa. Ne želim negativu, očekujem sutra pobjedu pa će biti još bolje.

Dalić nije htio direktno odgovoriti na pitanje tko će igrati umjesto kartoniranog Matea Kovačića odmah nakon utakmice na Cipru, ali sad je prelomio:

- Zamijenit će ga Pašalić. Mario više ulazi u završnicu, uvijek nam fali igrač u završnici, premalo nas je u 16 metara, a on ima od svih igrača taj dio najbolji. Pokazao je najviše.

Domagoj Vida, pak, zamijenit će na stoperu Duju Ćaleta-Cara.

- Duje je igrao sjajno na Cipru, ali nema puno utakmica u nogama, sigurno ne bi mogao biti na istom nivou. Treba nam još više trke i agresije - zaključio je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu