Obavijesti

Sport

Komentari 46

'A baš sam mislio da ću na Poljud doći kao trener Hajduka'

'A baš sam mislio da ću na Poljud doći kao trener Hajduka'
1

Respektiramo Mađare, neće nas zavarati ta situacija u kojoj su ostali bez nekoliko igrača. Nećemo se puno zamarati Mađarima, ulazimo u utakmicu s respektom, kaže Dalić...

VIDEO

Dok je Luka Modrić prvi odgovarao na pitanja novinara, izbornik Zlatko Dalić pokazao je odlike kavalira. Naime, pored njega je sjedila prevoditeljica koja je sve prevodila mađarskim novinarima na mađarskom jeziku, a u jednom trenutku je ožednjela. Borila se s bocom vode koju nije uspjela otvoriti, a onda je u pomoć uskočio Dalić koji je pomogao prevoditeljici i otvorio joj je bocu vode. 

Pokretanje videa...

25:46

A onda se i on bacio na posao te podijelio dojmove uoči utakmice protiv Mađara. 

- Respektiramo Mađare, neće nas zavarati ta situacija u kojoj su ostali bez nekoliko igrača. Nećemo se puno zamarati Mađarima, ulazimo u utakmicu s respektom, ali znamo da sve ovisi o nama i našem pristupu. Znate koliko vjerujem ovim igračima. Moj posao je da sačuvam kuću i atmosferu i popravim svoju formu protiv Azerbajdžana, tamo nisam bio u formi, nisam reagirao na vrijeme kada su igrači pali. Nadam se boljem izdanju samog sebe - kazao je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sprema se spektakl! 'Vatrene' će dočekati 'kockasti' Poljud...

Hrvatska je pobijedila Slovačku u Trnavi 4-0, a onda smo neobjašnjivo pali protiv Azerbajdžana i došli samo do boda. Dalić smatra kako ne smijem srljati i da treba samo igrati strpljivo.

Split: Dalić i Modrić na konferenciji hrvatske nogometne reprezentacije

- Igramo s pameću, a ne srcem, nama 1:0 nosi tri boda, ne smijemo srljati. U Slovačkoj smo to fantastično odradili, u Azerbejdžanu ne. Tražit ću strpljivu i sigurnu ekipu, to je način na koji možemo do pobjede. To molim od naše publike, da ne gubimo nadu i želju. Kod nas uvijek svi žele riješiti sve u prvih 10 minuta, ali igra se 90 minuta. Sastav ćete vidjeti sutra.

Izbornik je u tri navrata igrao za Hajduk, a očekivao je da će se jednoga dana vratiti na Poljud kao trener. To se pak nije dogodilo, već je tu kao izbornik hrvatske reprezentacije.

'Navijali smo za Hrvatsku na SP-u, a sutra nećemo hahaha'
'Navijali smo za Hrvatsku na SP-u, a sutra nećemo hahaha'

- Veseli me da smo tu, moja karijera je tu počela, ovaj klub me i u jednu ruku odgojio. Nisam ni sanjao da ću jednog dana doći tu kao izbornik. Mislio sam da ću na Poljud doći kao trener Hajduka, a nikad kao izbornik. Očekujem sjajnu podršku. Rekao sam već, bitno je da se kult reprezentacije vrati, da bude sinergija svih, na terenu i tribinama - rekao je Dalić pa se vratio dvije godine unatrag i na njegovu prvu utakmicu protiv Ukrajine kada smo ih pobijedili golovima Kramarića i osigurali dodatne kvalifikacije.

Split: Dalić i Modrić na konferenciji hrvatske nogometne reprezentacije

- Toga se dobro sjećam. To je bio moj početak i naš početak. Presretan sam kako se moja karijera odvila kasnije. Ispisali smo povijest i uvijek se sjetim tog Kijeva. Rekao sam igračima da vjerujem u njih. Takvoj ekipi takvih znalaca samo je to trebalo. Nadam se i sutra pobjedi, o dilemama neću govoriti. Što god odlučimo, nećemo pogriješiti, imamo kvalitetu i širinu - zaključio je Dalić.

'Vatreni' su se nakon konferencije bacili na posao i odradili prvi trening na Poljudu koji ih je dočekao i u novom ruhu samo za ovu prigodu i prvu utakmicu reprezentacije u Splitu nakon 2014. godine. Susret se igra u četvrtak u 20 i 45.

HNS se pobrinuo da sve prođe i u humanitarnom tonu pa će tako dresovi, u kojima će nastupiti hrvatski reprezentativci, završiti na aukciji, a prihod će otići u zakladu 'Vatreno srce'.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener