Obavijesti

Sport

Komentari 140

Dalićeve rošade za Nizozemsku: Nova uloga za Perišića i veliko iznenađenje u početnoj postavi!

Dalićeve rošade za Nizozemsku: Nova uloga za Perišića i veliko iznenađenje u početnoj postavi!

Devetodnevne pripreme ispremiješale su sastav "vatrenih" u odnosu na zadnje okupljanje, izbornik će u polufinalu u srijedu u vatru baciti nekoliko novih imena

VIDEO

Zlatko Dalić konačno se "pomirio" s Ligom nacija, pa hrvatski izbornik u Rotterdamu kreće po svoju treću medalju na klupi "vatrenih". I poslije svjetskog srebra (Rusija 2018.) i bronce (Katar 2022.) sad želi s reprezentacijom stići do samog vrha. Osvojiti zlato. Hrvatsku na putu do cilja čekaju dva suparnika, u srijedu Nizozemska, a onda u nedjelju Španjolska ili Italija. Sve suparnici koje smo već pobjeđivali.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je pala Turska

Pokretanje videa...

Turska - Hrvatska 0-2 00:43

"Vatrenima" ipak nedostaje malo iskustva na Ligi nacija; Nizozemci, Talijani i Španjolci su već jednom sudjelovali na završnicama ovog natjecanja. Nizozemska je u Ligi nacija (2019. godine) u polufinalu na penale bila bolja od Engleza, pa u borbi za zlato izgubila (1-0) od Portugala. Španjolska i Italija su na završnom turniru sudjelovali dvije godine kasnije, "furija" je baš "azzurre" svladala 2-1 u polufinalu. Talijani su broncu dohvatili preko Belgije (pobjeda 2-1), dok su Španjolci u finalu "legli" od Francuza.

Zlatko Dalić i dalje dvoji oko sastava, a sljedećih dana na raspolaganju neće imati Joška Gvardiola i Marka Livaju. Prvog muči trbušni zid, drugi je pak zbog privatnih problema napustio reprezentaciju. Panike nema, "vatreni" su kroz povijest često bili "ranjeni", igrački hendikepirani, pa su često stizali do velikih rezultata. Pa i pobjeđivali bolje od sebe. A Nizozemska, ova današnja Nizozemska, to sigurno nije.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA STADION NA KOJEM SUTRA IGRAJU VATRENI: 

Nova obrana u odnosu na Katar

Dominik Livaković opet će biti "jedinica", a u zadnjoj liniji će biti iznenađenja. Sigurne pozicije imaju samo dva Josipa, Juranović koji će zaigrati na desnom boku i Josip Šutalo koji će zauzeti jednu stopersku poziciju. Za drugog stopera vodi se borba između Vide i Erlića, no čini se kako bi se izbornik mogao odlučiti za iskustvo, pa bi Vida na De Kuipu trebao upisati 101. nastup za reprezentaciju.

Domagoj Vida iza sebe ima sjajnu sezonu, iskusni branič bio je lider u pohodu AEK-a na dvostruku krunu u grčkom nogometu. Zanimljivo je i pitanje lijevog boka na kojem Zlatko Dalić i dalje nema - sigurnu opciju. U dvoboju za 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Katru na toj je poziciji zaigrao Perišić, a u dva uvodna dvoboja novog kvalifikacijskog ciklusa lijevi bekovi su bili Sosa (protiv Walesa) i Barišić (u Turskoj).

Glasgow: Hrvatska svladala Škotsku s 3:1 i plasirala se u osminu finala Eura

Perišić na boku otvara mjesto Ivanušecu

Zlatko Dalić i danas bi se mogao odlučiti za prokušan recept, za taktiku koja je Hrvatskoj osigurala broncu u Katru, pa bi na lijevog beka trebao Perišić. A to pak otvara prazno mjesto na lijevom krilu. U veznom redu je sve jasno, tu će biti Modrić, Kovačić i Brozović, pa nek se Nizozemci snalaze. Hrvatski vezni red opet će kontinuirano držati posjed lopte što bi "oranje" trebalo činiti nervoznima.

Mario Pašalić opet će biti desno krilo. Polivalentni veznjak Atalante je nastupio u zadnjih 26 reprezentativnih utakmica, posljednji put na terenu ga nije bilo protiv Škotske na Europskom prvenstvu 2021. godine, tada je svih 90 minuta ostao na klupi. Mario Pašalić je i u posljednjoj utakmici "vatrenih", u vrijednoj pobjedi kod Turske 2-0 upisao dvije asistencije, potvrdio se kao desno krilo hrvatske reprezentacije.

KATAR 2022 - Hrvatska pobjedila Maroko i osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu

Kramarić u vrhu napada

Najveće je pitanje tko će zaigrati na lijevom krilu. Najbliži početnoj postavi je Luka Ivanušec koji iza sebe ima sjajnu polusezonu u Dinamu, dok za tu poziciju još konkurira Nikola Vlašić. U nekoj soluciji na krilo opet može i Kramarić, ali Dalić ga i dalje više voli vidjeti bliže suparničkog gola, u samom vrhu napada. Kramarić će, kao i svaki put, "lutati" terenom, otvarati prostor, sudjelovati u kreaciji igre, a nadamo se i opet - zabiti. 

Baš kao Kanadi na Svjetskom prvenstvu u Katru ili Walesu na otvaranju kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Europsko prvenstvo. Priliku s klupe tako bi čekali Majer, Vlašić, Petković, Musa, Beljo..., igrači koji svojim ulaskom mogu promijeniti tijek igre. Po potrebi i rezultat.

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka

Vjerojatna postava za Nizozemsku

Hrvatska (4-3-3): Livaković - Juranović, Vida, Šutalo, Perišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Kramarić, Ivanušec. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
VIDEO Pogledajte čudesni Lukin sprint od 80 m iz drugog kuta
NEUNIŠTIVI MODRIĆ

VIDEO Pogledajte čudesni Lukin sprint od 80 m iz drugog kuta

Vidjeli smo taj potez na službenoj kameri, a sad se pojavila i snimka iz drugog kuta. Neuništivi Luka nastavlja pokazivati mlađim kolegama kako se 'gine' za momčad