Obavijesti

Sport

Komentari 30

Trener Hajduka gledao pobjedu Rijeke, Tomić zadovoljan: Veseli me što opet nismo primili gol

Trener Hajduka gledao pobjedu Rijeke, Tomić zadovoljan: Veseli me što opet nismo primili gol

Jako me veseli što drugu utakmicu zaredom nismo primili gol. Navikli smo zabijati više, ali i ovih 1-0 je jako slatka pobjeda. U subotu imamo Kup u Oriovcu pa onda Jadranski derbi, kazao je trener Rijeke Goran Tomić

VIDEO

Gostovanje na Šubićevcu uvijek je posebno emotivna utakmica za trenera Rijeke Gorana Tomića. Kao rođeni Šibenčanin trenersku karijeru započeo je upravo u Šibeniku, no ovaj put je stigao kao protivnik.

Pokretanje videa...

Josip Drmić u Rijeci 01:47

Rijeka je u tvrdom i izjednačenom dvoboju pobijedila Šibenik 1-0 u 15. kolu Prve HNL te se tako vratila na prvo mjesto u prvenstvu, a gol zlata vrijedan zabio je kapetan Hrvoje Smolčić. 

- Šibenik je uvijek bio jedna naglašeno domaćinska ekipa i zato ovi osvojeni bodovi za nas imaju još veći značaj. Čestitam svim mojim igračima na trudu. Mislim da smo bili bolji za taj jedan zgoditak. U prvom poluvremenu nam je još jedan gol poništen zbog milimetarskog zaleđa, a izgledali smo jako dobro. Nije bio plan da se povučemo zadnjih 25 minuta, ali dobro smo reagirali pod pritiskom.

Šibenik je imao svoje šanse za bod, visjela je opasno riječka obrana, pogotovo u završnici, no tri boda su u džepu.

Šibenik i Rijeka susreli se u 15. kolu HT Prve lige

- Da, događa nam se '3 na 2' kontra u trećoj minuti premda cijeli tjedan radimo na prevenciji kontranapada. Nedostajao nam je taj drugi gol u nastavku, ali mislim da je i ovaj naš minimalni trijumf apsolutno zaslužen.

Rijeka je ove sezone utrpala 32 gola, ali primila čak 20. Pod Tomićem je postala momčad koja igra uvijek na gol više. No, trener se žalio na propusnu obranu koja je stvar fokusa i koncentracije, a čini se da je i to napokon sjelo na svoje mjesto jer Riječani već drugu utakmicu zaredom nisu primili gol. 

- Jako me veseli što drugu utakmicu zaredom nismo primili gol. Navikli smo zabijati više, ali i ovih 1-0 je jako slatka pobjeda. U subotu imamo Kup u Oriovcu pa onda Jadranski derbi. Već smo na Poljudu našli formulu za Hajduk, potrudit ćemo se naći ju opet.

Šibenik i Rijeka susreli se u 15. kolu HT Prve lige

Nakon velike pobjede nad Hajdukom, Šibenik je opet upao u crnu rupu. Prvo je remizirao sa Slaven Belupom pa od iste momčadi ispao iz Kupa, a u prošlom kolu je uzeo tek bod protiv posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.

- Zadovoljan sam igrom, ali naravno, ne i rezultatom. Tek drugi put nismo doma zabili (sad s Rijekom i ranije s Osijekom). Nedostajala nam je ta konkretnost u završnici da Rijeci uzmemo bod.

- Ova momčad može igrati protiv bilo koga u HNL-u. Sad smo u možda malo lošijem razdoblju, ali nadamo se boljem rezultatu već u sljedećem kolu s Istrom.

- Moj status u Šibeniku? To nije pitanje za mene nego za one koji vode klub. Za mene je bitno da mi igramo dobro. S mladim igračima pokušavamo ostvariti pravi rezultat - kazao je Rosas.

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas i stribine pratio utakmicu između Šibenika i Rijeke

Zanimljivo, susret na Šubićevcu pratio je i novi trener Hajduka Valdas Dambrauskas. Došao se iz prve ruke uvjeriti u sposobnosti Rijeke jer baš nakon reprezentativne stanke Hajduk gostuje na Rujevici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani