Obavijesti

Sport

Komentari 202

Dambrauskas: Neće baš svatko dobiti 2-0 u Maksimiru! Livaja? Ma ne mogu opisati što on radi

Dambrauskas: Neće baš svatko dobiti 2-0 u Maksimiru! Livaja? Ma ne mogu opisati što on radi

Želim čestitati ljudima u klubu na napretku, od čistačice do predsjednika. Sad je važna Lokomotiva, moramo smiriti euforiju, zaustio je Valdas Dambrauskas nakon trijumfa u derbiju

VIDEO

Valdas Dambrauskas i dalje je Hajdukov Mister 100 posto. Pobijedio je i u petoj utakmici na klupi "bilih", i to na najtežem ispitu, protiv Dinama u Maksimiru (2-0) golom i asistencijom Marka Livaje.

- Sretan sam. Ovo je najveći derbi u Hrvatskoj i ne osvaja se samo taktikom, nego borbom, agresijom, srcem. Ovo je važan trenutak za nas, želim čestitati ljudima u klubu na napretku, od čistačice do predsjednika, koji su nam pomogli da ostvarimo ovaj rezultat - rekao je trener Hajduka za Arenasport.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Velika poruka Hajduka na Svetom Duji 01:47

- Nismo počeli oprezno, nego jako hrabro. Gradili smo od zadnje linije i pokušavati pritisnuti, nismo preskakali igru. Bili smo hrabri, neće puno momčadi ovdje pobijediti 2-0. Plan nam je nadigravati se bez obzira na protivnika - nastavio je Litavac.

Ima li nešto čime nije zadovoljan?

- Sve u svemu, utakmica se odvila kako smo htjeli. Možda smo u prvom poluvremenu imali previše kontranapada protivnika, ali braniči su se dobro kretali i zatvarali to. Dinamo je pokušavao preko Andrića i Tolića, borili smo se protiv pritiska. Znali smo da će pokušati sve da okrenu utakmicu, a mi smo zadržali vodstvo. Presretan sam što nosimo tri boda u Split.

Slijedi i treća uzastopna utakmica u Zagrebu, protiv Lokomotive idući vikend.

- Imali smo tri utakmice u sedam dana, ali sad imamo više vremena za pripremu. Idemo utakmicu po utakmicu. Ostale su još dvije, moramo ih analizirati, motivirati se kao uvijek. Iduća je najvažnija, sad je važna Lokomotiva, moramo smiriti euforiju. Bit ćemo spremni za tu kao i za ovu protiv Dinama.

Kako je vidio igru Marka Livaje?

- Svi vide da je poseban igrač i posebna ličnost. Ne mogu opisati u dvije riječi što on radi za Hajduk i za druge igrače, svi postaju jedno. Jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač s kojim sam radio. Mi smo u procesu i nadam se da ćemo tako i nastaviti - kaže Dambrauskas.

Slično je govorio i na konferenciji za medije.

- Prvo moram reći da smo zadovoljni s tri boda, ne pobjeđuje puno momčadi ovdje. Mislim da smo bili bolja momčad, zaslužili smo ovu pobjedu. Poklanjam je našim navijačima, svima koji su u Splitu, vidjeli smo koliko nam to znači - rekao je.

- Ne mogu usporediti bivši Hajduk sa sadašnjim, imamo dobru momčad, rastemo. Svaki dan se sve bolje razumijem s igračima, imamo dovoljno kvalitetnih igrača. Treba doći ovako u Maksimiru, igrati kao velika momčad, to je za nas sjajna stvar - smatra Dambrauskas.

- Nismo htjeli igrati duge lopte, nismo željeli dati Dinamu da igra visoko. Očekivali smo i da će Dinamo igrati visoko, pa smo tu imali dovoljno prostora, a mi imamo Livaju. On može primiti loptu, sačuvati ju, zabiti i asistirati, to je takav igrač.

Euforija raste, Hajduk je sad preskočio Dinamo na trećem mjestu. Doduše, uz utakmicu više.

- Sretan sam zbog igrača i navijača, ali u subotu nas čeka nova utakmica. Ovaj klub traži pobjede, najvažnija stvar je da rastemo u našem procesu, sve bliže smo stilu igre koji želim igrati. Slavit ćemo par sati pa se pripremiti za sljedeću utakmicu.

Preporodio je Hajduk, barem prema ovome što su pokazali u zadnjih pet utakmica.

- Ovo je nevjerojatna grupa igrača i osoba, ja njima samo služim. Žeilm da svatko nađe svoje mjesto u ovoj momčadi, nijedan trener ne može stvoriti momčad u jednom mjesecu. Mi smo možda dodali nešto što je nedostajalo Hajduku kod prijašnjih trenera, sada to izgleda dobro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja