Valdas nije otkrio, ali Kalinić i Mikanović su upitni za finale: 'Mi patimo bez naših navijača' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 17

Valdas nije otkrio, ali Kalinić i Mikanović su upitni za finale: 'Mi patimo bez naših navijača'

Valdas nije otkrio, ali Kalinić i Mikanović su upitni za finale: 'Mi patimo bez naših navijača'
7

Hajduk i njegovi navijači su povezani, kad boli jedan dio te cjeline, drugi dio pati. Mi patimo bez njih, oni bez nas. Ono što mi moramo raditi, mi moramo biti profesionalci, moramo biti spremni osvojiti trofej...

VIDEO

Trener Valdas Dambrauskas najavio je utakmicu finala Kupa protiv Rijeke kao i svaku prethodnu utakmicu mandatu na klupi Hajduka, poštovanje suparniku, ali Hajduk je na Poljudu favorit protiv svakoga, pa tako i protiv Rijeke, i to bez obzira što su oni jedini suparnik koji ga je svladao na njegovom Poljudu.

Pokretanje videa...

Navijači Hajduka na Rujevici VIDEO
Na Poljudu se očekuje 30.000 navijača Hajduka i Rijeke, dva prazna sektora će ih dijeliti
Na Poljudu se očekuje 30.000 navijača Hajduka i Rijeke, dva prazna sektora će ih dijeliti

- Uzbuđeni smo, privilegija je igrati za trofej u zadnjoj utakmici sezone. Spremni smo, vjerujemo da će ovaj trofej donijeti sreću i radost našim navijačima.

Je li momčad psihički i fizički spremna?

- Nije važno što ću vam ja odgovoriti, važno je da imamo dobru atmosferu i da imamo plan igre. Znamo što se događa u finalima, igrao sam ih par, ne pobjeđuju uvijek bolji, treba i malo sreće, malo koncentracije, malo želje... U hotelu imamo 22 igrača koji su spremni, 20 će ih biti u zapisniku. Imali smo neke ozljede i bolesti, zdravstvena služba će reći tko može, a tko ne, imamo u glavi startnu momčad ako se nešto drastično ne dogodi.

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Hajduk susreli se u 34. kolu Prve HNL
Fran Jović sudit će finale Kupa
Fran Jović sudit će finale Kupa

Je li ona zadnja pobjeda u Rijeci psihološka prednost za vas?

- Prethodne utakmice nemaju veze s idućima, pogotovo ne s finalnima.

Možete li podignuti Rabuzinovo sunce?

- Možemo, svi skupa.

Split: Konferencija za medije HNK Hajduka uoči sutrašnjeg finala nogometnog kupa

Je li ovo najvažnija utakmica u vašoj karijeri i kakav je vaš osjećaj?

- Ne želim špekulirati je li ili nije, za mene je svaka sljedeća najvažnija. Pripremamo se za nju, ona je sljedeća, zbog toga i najvažnija, želimo pobjedu, želimo trofej, imamo atmosferu i samopouzdanje, znamo što se od nas očekuje i nema isprike.

Hajdukov Rambo: Kako sam srušio Rijeku u finalu Kupa '87.
Hajdukov Rambo: Kako sam srušio Rijeku u finalu Kupa '87.

Kakvu utakmicu očekujete?

- Vjerujem da znam kako će igrati Rieka, ali obično ovakve utakmice nisu spektakl, u njima je najvažnije osvojiti trofej. Znam koliko ljudi čekaju, znamo da će oni biti naš 12. igrač i znamo da će to biti naša najveća prednost. Ali i Rijeka je vrlo dobra momčad, dva puta su slavili na Poljudu, treba i to uzeti u obzir. Mi smo tada napravili puno pogrešaka, kao i oni kad smo mi slavili na Rujevici. Bit će to šahovska partija i mi vjerujemo da imamo znanja kako je pobijediti.

Jeste li spremni za 120 minuta i za penale ako bude potrebno?

 - Vježbamo ih cijelu sezonu, to je dio treninga, ne samo u zadnje vrijeme. I mi i oni želimo završiti utakmicu u 90 minuta, naravno, kao pobjednici.

Rekli ste jednom da još uvijek ne znate put do Rive, jeste li ga naučili?

- Za to postoji google map. Iskreno, možda bih se izgubio i sada ako vozim, ali znam doći pješke, nema tu problema, pronaći ću je ako zatreba. Od prvoga dana osjećam se prihvaćen ovdje, kao i u Gorici. Ne želim zvučati populistički, ali od kad sam tu ja i moji pomoćnici radili smo pošteno, vrlo smo sretni što smo tu i vjerujemo da se možemo boriti za trofeje svaku godinu, a ne čekati godinu ili 17 godina.

'Hajduk se ne smije zadovoljiti drugim mjestima! Buffon? Ma on će braniti i do 47. godine...'
'Hajduk se ne smije zadovoljiti drugim mjestima! Buffon? Ma on će braniti i do 47. godine...'

Devet godina Hajduk čeka trofej, jeste li pripremili igrače da ne izgore?

- Vjerujem da su moji igrači u ovih šest mjeseci to naučili. U prosincu smo prvi put rasprodali stadion protiv Osijeka, i od tada još nekoliko puta. I svaki put je pritisak padao, osjećali su se normalno u tom okruženju. Nekoga poput Livaje ne treba učiti kako da ne izgori, igrao je on takvih utakmica i na Poljudu i u drugim klubovima i ne treba ga učiti. Mi smo spremni, osjećam energiju, atmosferu, ne očekujem da će to biti problem.

Split: Hajduk i Hrvatski dragovoljac sastali se u 33. kolu HT Prve HNL

Bojite li se da bi događanja na auto cesti s navijačima mogli poremetiti koncentraciju vaših igrača?

- Klub je izdao priopćenje oko toga. Hajduk i njegovi navijači su povezani, kad boli jedan dio te cjeline, drugi dio pati. Mi patimo bez njih, oni bez nas. Ono što mi moramo raditi, mi moramo biti profesionalci, moramo biti spremni osvojiti trofej, to je naša dužnost, da im se uzvratimo za ljubav i podršku koju nam pokazuju.

Osvajanje trofeja samo je po sebi najveći mogući motiv, ali imate li vi osobno dodatni motiv zbog toga što je Rijeka jedina momčad koja je pobijedila Hajduk na Poljudu u vašem mandatu?

- Sami ste odgovorili, osvajanje trofeja je najveći mogući motiv.

Iako trener Hajduka nije htio otkriti tko je upitan za finale, pogled na posljednji trening 'bilih' odmah nam je dao odgovor i na to pitanje. 

Pod znakom pitanja su nastupi Dina MIkanovića i Nikole Kalinića. Dino Mikanović je nizao krugove i nije odradio cijeli trening s momčadi, no on bi trebao po svemu sudeći biti u startnoj postavi. Što se tiče Nikole Kalinića, on je dugo bio virozan i iz Hajduka su nam kazali kako je trenirao u teretani. Što se njega tiče, on će priliku najvjerojatnije čekati s klupe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner