Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Dan bih započeo alkoholom i džointom, morao sam tako...'

'Dan bih započeo alkoholom i džointom, morao sam tako...'
1

Pozvao sam ustanovu za odvikavanje. Rekao sam im koji je moj problem i otišao tamo. Bio je to vjerojatno najbolji potez ikada... Bio sam uplašen, rekao je Ronnie O'Sullivan...

VIDEO

Snooker je tihi spektakl i terapija. Bilo koja vrsta biljara, gledali ga ili igrali, dovodi pritisak u red, skreće misli sa briga, stresa i obaveza.

U snookeru se već dugo okreće jako veliki novac, oni najbolji zarađuju milijune i milijune funti, sport je posebno popularan i medijski praćen u Britaniji.

Ono što je u košarci Michael Jordan, u nogometu Diego Armando Maradona, u tenisu Roger Federer, to je u snookeru: Ronnie 'The Rocket' O'Sullivan (44).

O'Sullivan je toliki genij da može jednako briljantno igrati s obje ruke. No svaki genij, koji je na vrhuncu svoje karijere, susretne se sa zidom. On ga može preskočiti ili zabiti se u njega. O'Sullivan se zabio i pretrpio teške posljedice.

Klinička depresija, nenormalni zahtjevi za savršenstvom u svakoj partiji od samoga sebe, uživanje droga, utapanje u alkoholu... Milijun muka i problema, a nikad raskošnijeg snooker-spektakla od onog koji samo on zna pokloniti navijačima.

Svijet ga je upoznao 1992. kad je kao 17-godišnji klinac došao na Tour i odonda snooker nije isti. Ali nije niti on. Sav taj novac i slava uništili su ga. Mislio je da ima sve.

- Previše sam izlazio. Kada sam osvojio prvenstvo Velike Britanije 1993. godine pomislio sam da je to to, da sam postigao sve. Imao sam novca, lijepu kuću, automobil, a bio sam i samac tako da sam radio što god bih poželio. Prestao sam misliti o snookeru, išao sam naokolo i pravio gluposti - rekao je legendarni igrač snookera za podcast Eurosporta.

Upao je u životnu kolotečinu. Svaki dan je pušio marihuanu i utapao se u litrama alkohola. Htio je zaboraviti na svu tu žižu i sva ta natjecanja i pritisak. Htio je utonuti u svoj svijet.

- Dan bih počeo alkoholom i džointom. Jednostavno, to mi je postalo potrebno da bih mogao funkcionirati. Naravno da sam bio svjestan da to nije dobro, ali mi je bilo teško prestati.

Nakon što se godinama borio s porocima, najbolja odluka u životu bila mu je posjeta ustanovi za odvikavanje. Od tada je svijet upoznao novog Ronnieja O'Sullivana.

- Pozvao sam ustanovu za odvikavanje. Rekao sam im koji je moj problem i otišao tamo. Bio je to vjerojatno najbolji potez ikada... Bio sam uplašen. Mislio sam da nisam navučen, da nisam alkoholičar i da mi je samo potrebno da se naučim kontrolirati. Ali kada su mi rekli da je potrebna potpuna apstinencija bio sam siguran da neću uspjeti. Srećom, nisam bio u pravu. Potpuno sam se očistio. Kada to kažem mislim na to da sam pio po jednu čašu možda svakih šest mjeseci, za rođendan ili novu godinu. Osim toga, ni kapi - rekao je ovaj briljantni Englez.

YouTube

Možda ima onih koji imaju trofej-dva više, onih koji su vrjedniji i discipliniraniji, ali samo se za O'Sullivana na snookeru navija kao na nogometnom stadionu.

Zvone Boban je za Maradonu rekao: "On jednostavno loptu udara drukčije od svih nas ostalih". Tako O'Sullivan igra snooker/biljar. Drukčije, bolje, spektakularnije od bilo koga tko je ikad uzeo štap i razbio kugle. I zato je poseban. Zato je najbolji u povijesti ovog sporta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše