Obavijesti

Sport

Komentari 92

Dan D(erbija): Cijela Europa danas luduje za nogometom

Dan D(erbija): Cijela Europa danas luduje za nogometom
1

SPEKTAKLI Everton - Liverpool, Arsenal - Man. United, Bayern - Borussia, Atlético - Real, Milan - Napoli, PSG - Marseille... Nema druge nego sjesti, gledati i uživati...

VIDEO

Gol! Thomas Müller dovodi u 24. minuti utakmice Bayern u vodstvo. Evo kornera za Borussiju. Loptu loše zahvaća Bernat i, što je ovo...? Autogol! Borussia je izjednačila u 82. minuti.

Tako je završio današnji derbi u simulaciji na videoigri koju su Nijemci prikazali na projektoru. Obje momčadi ove sezone u Bundesligi nemaju poraz, a kako bi tako i ostalo, trener Borussije u četvrtak protiv PAOK-a u Europskoj ligi odmarao je “pola” momčadi.

- Pep Guardiola je najbolji trener na svijetu. Igru njegove Barcelone pokušavam kopirati u svojoj momčadi - rekao je Thomas Tuchel, trener Borussije.

Bit će mu ovo prvi Klassiker, no Tuchel je Bayern već pobjeđivao. Kao trener Mainza u sezonu 2010. krenuo je sa sedam pobjeda, a na tom putu pao je i Bayern u Münchenu, za koji su igrali Pranjić i Olić.

Danas će to biti derbi bez ijednog Hrvata.

No u gradskom derbiju u Madridu bit će dvojica - Kovačić i Modrić. A potonji ulijeva strah u kosti Argentincu Diegu Simeoneu.

- Svaka čast Ronaldu, ali Modrić je najopasniji, on je pokretač akcija, on im donosi loptu. Njega se najviše plašim - rekao je trener Atletico Madrida.

U Engleskoj igraju Arsenal i Manchester United, a tome se najviše veseli Wayne Rooney. Arsenalu je zabio prvi gol u karijeri, zabio mu je svoj prvi u dresu Uniteda, a dao je i 100. gol Uniteda protiv Arsenala.

- Ako pobijedimo u Londonu, a vjerujem da hoćemo, svi će početi vjerovati da ove sezone možemo do naslova. Ja i sad vjerujem, ali bi tad počeli vjerovati i moji igrači - rekao je trener Uniteda Louis van Gaal.

Everton - Liverpool (14.30)

Niti jedan derbi u povijesti Premiershipa nije vidio toliko isključenja kao ovaj. Pokazano je čak 20 crvenih kartona u gradskom derbiju.

Arsenal - United (17.00)

Manchester United vodeća je momčad Premiershipa. Posljednji put na prvom mjestu su bili 2013., pod Alexom Fergusonom.

Bayern - Borussia (17.30)

Žuto-crni iz Dortmunda u posljednjih devet utakmica samo su jednom sačuvali mrežu. Obje momčadi su neporažene u prvenstvu.

Atletico - Real M. (20.30)

Real je posljednji gol na Calderonu zabio u veljači 2014. Od tada su prošla četiri gostovanja, a Atleticova mreža je i dalje netaknuta.

PSG - Marseille (21.00)

Marselille je posljednji put pobijedio PSG u studenom 2011. U zadnjih devet susreta protiv PSG-a osvojio je samo jedan bod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku