Obavijesti

Sport

Komentari 27

Bjelica: Sastav dan prije? E, to ću vam reći kad uđemo u finale

Bjelica: Sastav dan prije? E, to ću vam reći kad uđemo u finale
3

Ako uđemo u finale Europske lige onda ću vam dan ranije objaviti početni sastav, evo to sada svečano obećajem, haha. Ali, prvo treba skočiti, pa tek onda reći hop, kaže Nenad Bjelica

VIDEO

Nogometaši Dinama stigli su u Plzen dan uoči utakmice, ručali u svom hotelu Marriot, kratko se odmorili pa otišli prema 100-ak metara udaljenoj Doosan Areni u kojoj će se u četvrtak sučeliti Viktoriji Plzen. No, prije posljednjeg treninga na rasporedu je bila press konferencija na kojoj su bili trener Nenad Bjelica i Arijan Ademi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Press konferencija uoči utakmice Viktoria Plzen - Dinamo 14:38

'Moramo paziti da ne izgorimo'

- Svi smo sretni i ponosni što smo ostvarili do sada, momčad je u odličnom stanju. Moramo držati balans, da ne budemo premotivirani, ali ne smijemo niti dozvoliti da igrači izgore u prevelikoj želji. Imamo dobru atmosferu, sutra ćemo se još pozabaviti suparnikom, igrači do sada nisu dobili previše informacija o Viktoriji, željeli smo da razmišljaju najviše sami o sebi i svojoj igri. Ako sve napravimo kako treba, imamo dobre šanse za pozitivan rezultat - poručio je Nenad Bjelica, pa dodao:

- Nemam više nikakvih dvojbi oko sastava, nisam ih imao poslije nedjelje i prijateljske utakmice sa Sesvetama. Sutra ćete sve saznati, vjerujem da će ta kombinacija biti uspješna, da će dečki odigrati veliku utakmicu i donijeti nam dobar rezultat uoči utakmice u Zagrebu.

Koliko treneru modrih znače pobjede protiv Rudeša i Istre?

- Nama su dvije utakmice poslužile kako bi se nahranili samopouzdanjem, pa još više pripremili za ovu utakmicu. Nama je fokus bila ova utakmica, nikako Rudeš i Istra, a kroz njih smo se još bolje pripremili za ovo što nas čeka sutra. Lijepo je na ovakav dvoboj doći s dvije pobjede, vjerujem da ćemo ponoviti dobru igru, opet biti ti koji će na kraju slaviti.

Nenad Bjelica uvijek skriva sastav dan prije utakmice, pa je hrvatske medije zanimalo bi li trener Dinama objavio dan ranije sastav modrih ako hrvatski prvak zaigra u finalu Europske lige.

- Svečano obećavam da ću vam reći sastav prije velikog finala kojeg svi očekujemo! Ali, prvo treba skočiti pa reći 'hop'. Sutra nas čeka odličan suparnik, ozbiljna i iskusna momčad koja ima svoje kvalitete, nekoliko su puta prezimili u Europi. A onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Ali, ako dođemo u finale, onda ćete znati sastav unaprijed.

Bjelica svečano obećao

Vi ste po dolasku u Dinamo poručili kako želite napraviti ozbiljnu momčad, konkurentnu u Europi...

- Htjeli smo stvoriti dobru momčad, onu koja može nizati dobre rezultate i zna igrati na rezultat. Momčad u kojoj imamo 26-27 igrača koji pomažu momčadi u svim fazama igre i na svim frontovima, napravili smo kvalitetan momčadski duh, a takva jezgra može donijeti dobre rezultate. Ovo je nivo koji smo htjeli postići, biti ozbiljna momčad koju će svi respektirati gdjegod došli. Mi se i dalje želimo poboljšavati, razvijati tu svijest kod igrača kako je potrebna želja za napretkom.

Vaša poruka navijačima, brojni su fanovi najavili dolazak u Plzen?

- Neka budu uz nas, neka nas bodre kao i u dosadašnjim europskim utakmicama. Neka budu uz momčad, a apeliram na fair navijanje i ponašanje kako sutra, tako i u Zagrebu. Volio bih da svim pokažemo kako imamo dobre navijače, a igrači će im to vratiti svojim zalaganjem na terenu.

Koliko ste uspjeli prostudirati igru Plzena?

- Kao i oni nas, skautirali smo ih od trenutka kada smo vidjeli ždrijeb. Dobili smo informacije s raznih strana, gledali smo ih i sami, znamo puno o njima. Pauza je bila dugačka, znamo sve o njima do najsitnijeg detalja.

Sutra će vam nedostajati Gavranović, Hajrović, Šunjić, Kadzior, jako puno važnih igrača...

- Žao mi je igrača koji ne mogu nastupiti u ovako važnoj utakmici, nadam se da će mi bar neki od njih sljedeći tjedan biti na raspolaganju. Ali, drugi će pokazati kvalitetu kao jesenas, bez obzira o kojem se natjecanju radi. Imamo širok roster, puno kvalitete u momčadi, pa mirno spavam i imam veliko povjerenje u dečke koji će sutra istrčati na teren.

Ademi: Spremni smo

Riječ je dobio i kapetan Dinama Arijan Ademi...

- Ponosan sam i sretan što sam dio ove ekipe, momčadi koja je napravila ovakav rezultat. Svi smo u iščekivanju, jedva čekamo da sve to krene. Spremni smo, želimo nastaviti gdje smo stali, napraviti još veće stvari kako za nas, tako i za Dinamo - rekao je Arijan Ademi u uvodu, pa nastavio:

- Viktoria Plzen je organizirana i iskusna momčad, znamo da nas očekuje teška utakmica, ali spremni smo i napravit ćemo sve za što bolji rezultat.

Zanimljivo, jedan češki novinar podsjetio je Ademija kako je protiv Viktorije Plzen igrao na pripremama još 2010. godine, te ga upitao sjeća li se modri kapetan tog dvoboja. Ademi je, uz duboki uzdah, lukavo izbjegao odgovor.

- Uh, čitali smo dosta o njima, gledao sam utakmicu s Romom, agresivni su jako - zaključio je kapetan Dinama.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao