Obavijesti

Sport

Komentari 29

Dan za tragedije: Tog "crnog" 27. kolovoza ispali su i 1997.

Dan za tragedije: Tog "crnog" 27. kolovoza ispali su i 1997.
5

Dinamo je 27. kolovoza 1997. godine ispao od Newcastlea. Temuri Kecbaja izacio je "modre". Ovog utorka na isti dan Dinamo je ispao od Austrije golom Kienasta...

VIDEO

Uh, izgleda da je taj 27. kolovoza stvarno uklet za Dinamo, rekao je Damir Krznar čuvši da je u utorak navečer u Beču “proslavljena” 16. godišnjica bolnog poraza od Newcastlea.

Te 1997. Dinamo je iz Lige prvaka izbacio Temuri Kecbaja, a ovog utorka Roman Kienast. Krznar je bio akter u oba poraza. Protiv Newcastlea igrač, a ovog puta trener.

- Sad imam dvije traume... Ali lakše mi je bilo podnijeti onaj poraz od Newcastlea. Kad si igrač, uvijek misliš da možeš na nešto u utakmici direktno utjecati. Trener to mora preko posrednika, igrača na terenu - usporedio je Krznar pa dodao:

- Uostalom, ova rana je svježa. Samim time je, naravno, i bolnija.

Ulog je oba puta bio jednak, a posljedice nakon ispadanja slične. Nakon Newcastlea “modri” su išli u Kup Uefe, a sad će igrati u Europskoj ligi.

- Dvije godine prije Newcastlea Dinamo je bio izbačen iz Europe, a godinu prije relativno rano smo ispali od Spartaka, tako da nam je taj nastup u Kupu Uefe bio velika nagrada i motivacija. Nadam se da će i ovi dečki na isti način doživjeti Europsku ligu. Tad smo dosta daleko dogurali, bili smo čak i blizu prezimljavanja u Europi. Ova momčad mogla bi, uvjeren sam, konačno ostvariti taj cilj koji čekamo 46 godina - rekao je Krznar, koji se sjetio i prvog osmijeha nakon poraza od Newcastlea.

- Svi igrači bili su potpuno slomljeni, lupali smo glavom o zid i plakali. Dario Šimić, koji je krivo izbio loptu kad je Kecbaja zabio, potpuno utučen sjedio je pokraj Marića. I Mara mu kaže: ‘Čuj, Šime, daj sljedeći put izbij tu loptu kako spada’. Nakon toga smo se barem malo nasmijali - ispričao je Krznar.

Pomagao je Zoranu Mamiću u prijelaznom razdoblju, a sad će pričekati da njegov brat Zdravko odluči što i kako dalje. Krznar je bio Jurčićev pomoćnik, a bivši šef više nije omiljen u maksimirskim odajama.

- Liga prvaka nije izgubljena u Beču, izgubili smo je u prvoj utakmici. Spremali smo se za tu utakmicu jako dugo. I što smo napravili? Ništa! Sve je bilo loše - kritizirao je u Beču Zdravko Mamić bivšeg trenera Krunu Jurčića.

Zamjera mu sve, od golmana do napadača.

- Inzistirao je da dovedemo golmana. I mi ga dovedemo. I što se dogodi? Taj golman sjedi na klupi! Kasnije sam na snimci vidio prvi gol Austrije, velika pogreška Zelenike, ali on nije kriv. Mlad je i neiskusan, a on ga stavi na gol u tako važnoj utakmici - rekao je Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...