Obavijesti

Sport

Komentari 150

Niko Kovač: Igračima glava štrajka, nije na pravom mjestu

Niko Kovač: Igračima glava štrajka, nije na pravom mjestu
8

Niko Kovač danas je u Zagrebu i službeno predstavljen kao novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. U stožeru reprezentacije bit će i Nikin brat Robert Kovač

VIDEO

Imao sam milijun poziva. Odmah ćemo krenuti s poslom. Naš zadatak je da obiđemo igrače, da vidimo kakvo je raspoloženje, da vidimo kakva je situacija u svlačionici. Onda moramo napraviti analizu. Moramo napraviti sve potrebno da bude zajedništvo i jedna momčad na terenu kako bi se plasirali na Svjetsko prvenstvo, uvodne su riječi novog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Nike Kovača, koji se na konferenciji za medije predstavio javnosti.

Bivši kapetan 'kockastih' odmah je dao 'dijagnozu', koji je uzrok problema u igri Hrvatske.

Kovač 'dijagnosticirao' problem reprezentativaca

- Ovi dečki su kvalitetni nogometaši, ali jednostavno glava štrajka, nije na pravom mjestu, misli putuju u drugom smjeru. Na tome moramo poraditi, moramo sve poduzeti da dečki budu spremni. Nema nikakvih nepoznanica. Imao sam dojam da igrači nisu bili 'in', zadnjoj liniji je nešto nedostajalo, očito je da nisu bili kakve ih znamo. 

Kovač nema puno vremena, imat će tri treninga samo s igračima jer dodatne kvalifikacije su iza ugla.

- Pokušat ću u što većem broju obići igrače, ali ne znam hoću li ih sve stići posjetiti jer u ponedjeljak imamo ždrijeb. Potrošit ćemo dosta vremena na analizu. Imam već neke kombinacije u glavi.

U stožeru Nikin brat također

Predstavio je izbornik Niko svoj stručni stožer.

- U njemu će biti moj brat Robert (izazvao smijeh op.a.), Goran Lacković i Vatroslav Mihačić.

Mentalno stanje reprezentativaca i atmosfera unutar selekcije velik je problem nakon katastrofalnih igara.

- Vidjeli smo da je bilo nekoliko pogrešaka, ako budu svi radili kao jedna cjelina, vratit će se taj uspjeh u reprezentaciju - rekao je Kovač i dodao da se čuo s Igorom Štimcem:

- Napravio je pola posla, došao do drugog mjesta, hvala mu na tome.

Šuker: Osobno sam presretan zbog njega

Nakratko je riječ preuzeo predsjednik HNS-a Davor Šuker i izrazio zadovoljstvo zbog dovođenja Kovača kao izbornika.

- Svako novo dovođenje izbornika je vrlo važno. Rezultati su ti koji mu daju veću šansu za ostanak. Želim mu svu sreću, osobno sam presretan zbog njega. Ne ponovio se scenarij sa Škotskom - rekao je Šuker i dodao da će se doigravanje igrati u Zagrebu.

U navijače hrvatske reprezentacije još uvijek vjeruje.

- Siguran sam da nas nisu napustili, da će biti uz nas u doigravanju. Moramo se dignuti zbog naših navijača, a kad se popravimo na terenu, popravit će se stanje na tribinama.

Osvrnuo se Kovač na svoj dosadašnji doprinos U-21 reprezentaciji, s kojom je ostvario četiri pobjede u četiri kvalifikacijske utakmice za EP.

- Zajednički duh nas je nosio od pobjede do pobjede. Svojim igračima bih se zahvalio, planirali smo dvije godine igrati ciklus, ali bilo mi je lijepo. Mladi igrači će sigurno dobiti priliku u A reprezentaciji. Računam na svakoga pa i na Strinića i Lovrena (sukobili se na utakmici protiv Škotske).

Niko je prokomentirao i sadašnje stanje u hrvatskom nogometu.

- Ne bih htio ulaziti u detalje, ali kad sam prestao igrati nogomet naša je reprezentacija igrala nogomet koji smo igrali '98. Jedna Njemačka koja nam je bila mušterija je krenula drugim putem - izjavio je izbornik i osvrnuo se na jaku Belgiju:

- Belgija je rasla iz godine u godinu, jedan predavač iz Belgije mi je pokazao kako sustavno rade. Smatrao sam da je Belgija favorit i najveća prijetnja.

'Mora se znati tko je glavni u svlačionici'

Kovač je govorio i o važnosti hijerarhije u reprezentaciji.

- Bitno je da svlačionica ima svoju hijerarhiju, da se zna tko je, a tko nije glavni. U svlačionici moraju biti tri, četiri igrača koja su produžna ruka izbornika jer se on mora baviti s milijun stvari.

U prostoriju je najednom ušao Tofko Dedić Toti, izbornik romske nogometne reprezentacije te je čestitao Niki Kovaču i njemu te Šukeru dao majice s oznakom borbe protiv rasizma.

Za kraj Kovač je demantirao da se ne koristi društvenim mrežama, kao što je to činio njegov prethodnik Igor Štimac.

- Vidim da je neko objavio da imam profil, ali to je bila laž - nasmijao se za kraj hrvatski izbornik.

Prva izjava novog izbornika: Čast mi je! Idemo na posao...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.