Obavijesti

Sport

Komentari 17

Danci: Hrvatski ratnici odigrali su na visokoj razini, imali su vatru u očima! Probudili su nas

Danci: Hrvatski ratnici odigrali su na visokoj razini, imali su vatru u očima! Probudili su nas

Dok su Hrvati tukli Gidsela, njegov stari prijatelj preuzeo je scenu i zapalio dvoranu, piše danski Politiken, a TV2 govori o "uigranim hrvatskim zvijezdama koje su bile velik zalogaj"

VIDEO

Hrvatska i Danska remizirale su 32-32 u prvoj utakmici drugog kruga rukometnog SP-a u Malmöu. Rezultat je to koji više odgovara Skandinavcima, koji idu po treći uzastopni naslov svjetskog prvaka, a "kauboje" vjerojatno izbacuje iz borbe za medalju zbog teškog poraza od Egipta u prvome kolu.

"Danska još može sama odlučiti o sudbini skupine, dvije pobjede u posljednje dvije utakmice dovoljne su za prvo mjesto u međurundi. Četvrtak je bio dan kad je stvarno upala u probleme. Hrvatska je brzo povela i vodila veći dio utakmice. Nakon poluvremena nastala je prava drama, dvije su se nacije pratile cijelim putem", piše danska televizija TV2.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

rukomet 00:51

"Uigrane hrvatske zvijezde bile su toliki zalogaj danskim rukometašima da su se morali zadovoljiti remijem", dodali su.

- Kako je išla utakmica, to je korektan rezultat. Dugo smo zaostajali, u drugom poluvremenu imali vrlo malu prednost, ali onda smo izgorili umjesto da povedemo s dva razlike. Pogodila su nas i dva isključenja pa smo pali u zaostatak. Možemo živjeti s remijem jer imamo dosta dobru gol-razliku. Još je u našim rukama prvo mjesto u skupini - rekao je danski izbornik Nicolai Jakobsen.

Danska si može priuštiti luksuz i da izgubi od Egipta i proći će dalje ako Hrvatska ne dostigne 21 gol bolju gol-razliku u korist Danaca prije zadnja dva kola. Danci će je još napumpati protiv Amerikanaca, a Hrvatska bi trebala protiv Belgije i Bahreina. Treba joj, dakle, čudo.

Danski list Ekstrabladet hvali požrtvovnost hrvatskih rukometaša kojima je pobjeda izmakla iz ruku.

"Ako Danska želi osvojiti zlato, obrana mora biti bolja. Naravno da se iz ludo uzbudljivog obračuna protiv Hrvatske može ponijeti puno toga dobroga. Ali neizvjesnost u obrani bila je pojačana protiv Hrvata. S playmakerom Cindrićem kao velikim motorom i inspiracijom, Hrvati su šetali danske bekove, a to je ludo otežavalo život danskim golmanima koji su se mijenjali. Nedostajalo je i koncentracije. Previše skokova nakon obrana Landina završilo je u hrvatskim rukama", pišu i nastavljaju:

"Nije uvijek prednost započeti SP s tri lake utakmice. Ta misao prolazila je kroz glavu kad smo vidjeli kako je Hrvatska izašla u obračun protiv branitelja naslova svjetskog prvaka. Bila je to skupina hrvatskih ratnika koja je i u obrani i u napadu odigrala potpuno drugačijim tempom i na znatno višoj razini nego što se Danska susrela u grupnoj fazi. Imali su vatru u očima. Bilo je to surovo buđenje u realnost za crveno-bijele."

IHF Handball World Championship - Main Round - Denmark v Croatia

Politiken se prisjetio duela Domagoja Duvnjaka i Mathiasa Gidsela. Danac nikako nije htio prihvatiti ispriku Hrvata, čak ni nakon utakmice, nakon udarca u vrat za isključenje u prvom poluvremenu. Duvnjak se ispričao i pred kamerama danske televizije.

"Dok su Hrvati tukli Gidsela, njegov stari prijatelj iz Funena preuzeo je scenu i zapalio dvoranu. Danska se borila da se obrana drži zajedno, ali je samo u maloj mjeri uspjela. Prvi put gorjelo je u Malmö Areni kad je Hrvatska odigrala na mišiće i održala nade za ostanak na Svjetskom prvenstvu remijem 32-32 protiv svjetskih prvaka", piše njihov novinar.

"Tvrda hrvatska igra posebno je pogodila Mathiasa Gidsela koji je na trenutke više padao nego što je bio na nogama. Zatim je ustupio mjesto starom kolegi iz dana u GOG-u, Simonu Pytlicku, koji je obilježio sjajan meč", dodaju u Politikenu.

IHF Handball World Championship - Main Round - Denmark v Croatia

Pytlick je, inače, zabio devet golova i bio igrač utakmice. Mikkel Hansen dodao je osam, a kod Hrvatske su sjajni bili Marin Šipić s devet komada, Filip Glavaš osam i Luka Cindrić s pet golova.

"Ima 10.000 ljudi u Malmöu i oko njega koji trebaju hladno pivo ili dva prije nego što se mogu smiriti. Gledatelji u prelijepoj dvorani u četvrtak su svjedočili nedvojbeno najboljoj i najintenzivnijoj utakmici Svjetskog prvenstva dosad. Remi je zaslužen nakon zabavnih 60 minuta", pišu u Jyllands-Postenu.

"Naravno da Mikkel Hansen i društvo nisu zadovoljni ishodom. Danci su ušli kao veliki favoriti, ali jedan bod sve je samo ne bezvrijedan. Dva kola preostala su do kraja međurunde i Danska još ima dobre izglede za plasman u četvrtinale", dodali su i pohvalili čvrstoću hrvatske obrane koja je odvela njihovu reprezentaciju u velike probleme.

POGLEDAJTE VIDEO: ČAČIĆ SAZVAO PRESICU ZBOG RATA U DINAMU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka