Sport

Komentari 1

Dankinje deveti put izborile polufinale: Pobijedile Brazil

Dankinje deveti put izborile polufinale: Pobijedile Brazil

Danska rukometna ženska reprezentacija u polufinalu igrat će protiv pobjedničke reprezentacije iz dvoboja Francuske i Švedske koji je na rasporedu u srijedu

Rukometašice Danske postale su prvim polufinalisticama Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, nakon što su u utorak u Granollersu pobijedile reprezentaciju Brazila sa 30-25 (14-13).

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatske rukometašice na SP-u

Kod pobjednica su najbolje bile Laerke Pedersen sa šest pogodaka i Simone Pedersen sa pet golova. Najefikasnija igračica utakmice bila je brazilska reprezentativka Adriana Cardoso sa deset pogodaka.

Danska je po deveti put u povijesti izborila nastup u polufinalu svjetskog prvenstva, a prvi put nakon 2013. kad su danske rukometašice osvojile brončanu medalju. Na istom prvenstvu su Brazilke postale svjetskim prvakinjama pobijedivši u polufinalu baš reprezentaciju Danske.

Denmark - Germany

Danska će u polufinalu igrati protiv pobjedničke reprezentacije iz dvoboja Francuske i Švedske, koji je na rasporedu u srijedu.

U utorak će biti odigran još jedan četvrtfinalni dvoboj u kojem će se za mjesto u polufinalu od 20.30 sati boriti Španjolska i Njemačka.

Najčitaniji članci