Obavijesti

Sport

Komentari 84

Kakav šok za Dance: Australija prošla u osminu finala na SP-u!

Kakav šok za Dance: Australija prošla u osminu finala na SP-u!
8

Nogometaši Danske ušli su u utakmicu s ciljem da pobjede utakmicu. Stvorili su dobre šanse u prvom poluvremenu, ali nakon gola Leckieja u 58. minuti Danci su se potpuno predali

Nogometaši Australije plasirali su se iz skupine D, zajedno s Francuskom, u osminu finala Svjetskog prvenstva nakon što su pobijedili Dansku s 1-0 (0-0). Izravni susret za osminu finala Australija je odlučila u 60. minuti kada je kontranapad pogotkom zaključio Mathew Leckie. Francuska će kao prva u skupini D igrati protiv druge reprezentacije skupine C, dok Australci čekaju pobjednika skupine C na startu nokaut faze svjetskog prvenstva.

VAR poništio gol Griezmanna, Tunis je pobijedio Francusku, ali nije prošao u daljnju fazu SP-a
VAR poništio gol Griezmanna, Tunis je pobijedio Francusku, ali nije prošao u daljnju fazu SP-a

Od samog početka Danska je potpuno kontrolirala utakmicu te su se vrlo brzo počele nizati opasne situacije pred australskim golmanom Ryanom. U uvodnom dijelu ogleda najbolju je šansu imao Jensen koji je u 11. minuti pucao iskosa, ali je Ryan zaustavio taj udarac.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group D - Australia v Denmark

Pogotovo je opasno Danska prijetila preko Maehlea koji je bio teško uhvatljiv za australsku obranu. Nekoliko minuta nakon udarca Jensena upravo je Maehle zakuhao u australskom šesnaestercu, a nakon što se lopta „šetala“ blizu vratarske linije australska obrana je odagnala problem. Prijetili su potom Lindstroem i Eriksen, no australska mreža je i tada ostala netaknuta.

Nakon pola sata igre polako je splašnjavao pritisak Danske, a Australija, koja se dugo vremena orijentirala isključivo na kontranapade, sve je više uživala na terenu u posjedu čime su do daha došli njihov vratar Ryan i obrana. Čak je u samom finišu prvog dijela Australija imala dva potencijalno opasna napada, no na odmor se ipak otišlo praznih mreža.

U drugom dijelu opet je Danska imala prividnu nadmoć na terenu, ali vrlo teško su Danci dolazili u pravu priliku. U 60. minuti sijevnulo je na drugoj strani terena. Australci su lijepo organizirali kontranapad, a nakon što se riješio Maehlea precizno je u suprotni kut loptu smjestio Mathew Leckie za 1-0 Australije.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group D - Australia v Denmark

Bio je to znak da Danska krene svim silama po izjednačenje te potom i moguću pobjedu koja joj je bila potrebna za osminu finala. No, sve se jednostavnije branila Australija, a ujedno je bila i sve odlučnija zabiti drugi pogodak.

Tek u samoj nadoknadi Danska je više na silu kreirala neke opasne situacije, ali ostala je jako daleko od velikog obrata kojoj je bio potreban.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
SP KATAR 2022, SKUPINA D, 3. KOLO 16.00 , Al Janoub Stadium
Australija
Leckie 60'
1 : 0
Danska
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj utakmice! Australija golom Leckieja prolazi u osminu finala kao drugoplasirana momčad u skupini D!

90'

Šest minuta sudačke nadoknade.

89'

Strijelac jedinog gola na utakmici Matthew Leckie izlazi iz igre, a ušao je Hrustić, koji je jedan od najboljih igrača Australije, ali nije u najboljoj formi nakon oporavka od ozljede.

88'

Dobru je akciju složila Danska, a lopta se odbila od Dolberga do Baha, koji puca pored stative.

82'

Izašao je Duke, a umjesto njega ušao je MacLaren. U igru je ušao i Wright umjesto McGreeja.

Komentari 84