Obavijesti

Sport

Komentari 18

Danski mediji tvrde: Najbolji hrvatski sudački par nalazi se u centru skandala namještanja

Danski mediji tvrde: Najbolji hrvatski sudački par nalazi se u centru skandala namještanja

Danci su u posjedu dokumenta koji je izdao Sportradar, analitička tvrtka koja je vodeća u svijetu kada je u pitanju otkrivanje namještanja utakmica. Javno su naveli imena našeg rukometnog sudačkog para

VIDEO

Čak osam sudačkih parova iz samog vrha europskog rukometa upleteno je u skandal namještanja utakmica, objavio je danski TV2.dk. Ono što je danski medij gurnuo u prvi plan je činjenica da je poimence prozvao najpoznatiji hrvatski sudački par Matiju Gubicu i Borisa Miloševića.

Zagreb: Sve?ano proglašenje rukometaša i rukometašice godine

U izvještaju koje TV2.dk posjeduje, samo su dva sudačka para spomenuta punim imenom i prezimenom. Hrvatski sudački par i makedonski Slave Nikolov i Gjorgji Načevski.

Danci pišu da se Gubicu i Miloševića sumnjiči za namještanje ukupno sedam utakmica u europskim kupovima. Izvješće u kojem to piše je još 2018. pripremio Sportradar. Radi se o analitičkoj tvrtki koja je vodeća u svijetu kada je u pitanju otkrivanje namještanja utakmica.

Sportradar je naveo ukupno 26 utakmica Lige prvaka i domaćih prvenstava između rujna 2016. i studenog 2017., na kojima je, po njima, bilo "očitih znakova namještanja".

- Sumnja se da su suci tih utakmica utjecali na ishod u cilju stjecanja nezakonite dobiti - stoji u izvještaju.

Zagreb: U restoranu Lido održana Večer rukometa

Gubica i Milošević negirali sve

Oko svega se oglasio Chris Kronow Rasmussen, stručnjak u predviđanju igara na sreću s dugogodišnjim iskustvom.

- Činjenica da na ovom SP utakmice sudi nekoliko parova umiješanih u namještanje dokaz je da EHF ne reagira unatoč vrlo preciznim informacijama iz izvještaja. Sportradar rijetko objavljuje izvještaje s tako jasnim i konkretnim upozorenjima kao što je sad napravio - rekao je Rasmussen.

Zbog svega, danski medij obratio se hrvatskom i makedonskom sudačkom paru. I jedni i drugi opovrgnuli su optužbe te negirali umiješanost u namještanje utakmica.

Gubica i Milošević istaknuli su da ne znaju o čemu se radi niti da imaju saznanja o Sportradarovu izvješću. Navode i da ih EHF ni policija nisu kontaktirali.

Zagreb: U restoranu Lido održana Večer rukometa

EHF je već davno trebao reagirati, smatra Rasmussen navodeći da je izvješće staro i da je EHF trebao nešto učiniti bez obzira na policiju.

- Trebali su odmah suspendirati suce. Ne postoje pisana pravila koja zahtijevaju od sudaca da sude određeni broj utakmica godišnje. Dakle, dok ne saznamo detalje, ti suci moraju ostati na tribini - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi