Obavijesti

Sport

Komentari 92

Darijo Srna napustio je Kijev

Darijo Srna napustio je Kijev

Veleposlanica Hrvatske u Kijevu planira ostati dok posljednji državljanin ne ode iz glavnog grada Ukrajine koji je pod ruskom opsadom. Sportski direktor Šahtara rekao je u četvrtak da neće prvi napustiti brod

VIDEO

Hrvatski državljani napuštaju glavni grad Ukrajine jer su ruske snage doprle do samog grada Kijeva, a za odlazak se odlučio i Darijo Srna (39), sportski direktor Šahtara, javlja Nova TV.

- Darijo Srna je maloprije otišao iz Kijeva. Ideja je da se pričeka da posljednji Hrvat napusti Kijev pa će onda i hrvatska veleposlanica - rekao je reporter Nove TV Ivan Čorkalo.

POGLEDAJTE VIDEO: Pad aviona u Kijevu

Pokretanje videa...

Pad aviona VIDEO

- Na Google kartama su sve rute koje vode izvan grada označene crveno. Cilj je intenzivirati bitke na granici kako bi sve vojne snage u Kijevu napustile grad, a onda će zauzeti kijevski aerodrom. Meta su energetska postrojenja kako bi se stvorila panika i kako bi ljudi napustili glavni grad - dodao je.

I novinari koji su ostali u Kijevu drugog dana ofenzive pokušavaju se evakuirati, no ceste su zagušene.

- Ogromne su gužve, praktički se nismo pomaknuli s mjesta. Svi pokušavaju pobjeći iz grada i kolone su ogromne. Detonacije odjekuju i dalje. Rusi koriste taktiku preoblačenja u odore ukrajinske vojske i tako lakše prolaze. Oni su sad praktički u središtu grada koji je gotovo bez obrane - rekao je Čorkalo.

'Granata mi je pala pred kuću. Ne želim da mi djeca gledaju rat. Pokažite ovo svijetu!'
'Granata mi je pala pred kuću. Ne želim da mi djeca gledaju rat. Pokažite ovo svijetu!'

Srna je u intervjuu za RTL u četvrtak rekao da neće prvi napustiti brod.

- Sigurno da nije bilo ugodno, probudili su me zvuci sirene oko 4:30 ujutro. Situacija nije baš dobra, ali tu smo se skupili ima nas dosta Hrvata, Držimo se skupa, na vezi smo s ambasadom i čekamo daljnje upute - govorio je Darijo Srna na RTL-u Danas pa dodao:

- Trenutačno smo u hotelu, cijeli stručni stožer. Poznavajući sebe, uvijek sam bio prvi u liniji. Nema šanse da prvi napustim ovaj brod. Ovo je moja, naša druga država, dati ćemo sve od sebe da bude mir i da ne širimo paniku. Zahvalio bih se svim ljudima koji šalju poruke i zovu.

Nakon eskalacije rusko-ukrajinskog rata 2014. godine, nogometaši Šahtara preselili su se u Kijev te pet godina ne igraju u Donjecku i Donbass Areni, koja je stradala pod teškom artiljerijom. Domaće utakmice igrale su se u Harkivu, udaljenom 250 kilometara, dok je od sredine 2020. Kijev postao Šahtarov dom.

- Teško, nisam mogao zamisliti da ćemo se naći u ovoj situaciji. Ovo je treći rat u mojem životu. Moramo biti jaki, nemamo drugog izbora. Sada je u pitanju cijela Ukrajina, situacija nije dobra - rekao je. 

Srna je u kontaktu s bivšim hrvatskim reprezentivcem Ognjenom Vukojevićem koji je pomoćni trener Dinama iz Kijeva. 

- Čujemo se svakih 20 minuta, danas smo razmišljali čak da krenemo i sami, ali to je veliki rizik. Opet ponavljam, nemamo drugog izbora nego biti mirni i ne širiti paniku. Trebali smo u subotu početi prvenstvo, sve je poremetilo ovo što se dogodilo noćas - zaključio je Srna.

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...