Obavijesti

Sport

Komentari 5

Darko Velkovski: Nikad nisam bio blizu potpisa za Dinamo...

Darko Velkovski: Nikad nisam bio blizu potpisa za Dinamo...
3

'Hrvatska je druga na svijetu, ali Makedonci bolje igraju nogomet! Nikad nisam blizu Dinama, to je bila medijska konstrukcija. Ove sezone naslov je za Rijeku teško dostižan, ali nije ni nemoguća misija'

VIDEO

Rijeka će još tri dana biti u Portugalu.

Sutra igra treću pripremnu utakmicu (17:00, protivnik je Beijing Sinobo Guan), preksutra se vraća na svoj Kvarner gdje ju čeka još generalka sa slovenskom momčadi Krško pa 30. siječnja nastavak sezone gostovanjem u Koprivnici (nadoknada neodigranog 18. kola).

Jedan od dvojice klupskih sportskih operativaca, Ivan Mance, danas je spakirao kofere i otišao iz hotela u Albufeiri. Razlog može biti jedino prijelazni rok, ali pomoćnik sportskog direktora navijačima je poslao jednostavnu poruku:

- Nikakvih velikih novosti neće biti do povratka momčadi s priprema u Portugalu. Ni prodaja Hebera, ni dovođenje lijevog beka, nikakvi se potezi neće vući u naredna 3-4 dana - rekao je Mance.

Vrhunsko pojačanje već je stiglo

'Nema kupovine bez prodaje' jasna je logika koja bi trebala podrazumijevati da ako ne ode Heber neće biti ni velikih pojačanja, ali Rijeka bi ovog proljeća mogla dobiti ne igrača nego - igračinu.

U ljeto 2016. Darko Velkovski je, kao Vardarov stoper, Dinamu zavukao dva gola na Maksimiru. Jedan petom na petercu k'o najlukaviji golgeter, jedan s cca. 30 metara desnom nogom u donji lijevi Ježinin kut.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

02:26

Europska izvedba u europskoj tekmi europski nadarenog mladog reprezentativca i makedonski su mediji bili sigurni da Velkovski ide u Dinamo: 'Ovaj transfer još je jedan dokaz trgovačke genijalnosti Zdravka Mamića, koji će još jednog mladog igrača pretvoriti u kontinentalnu superzvijezdu'.

Ali dečko se naredne dvije godine nije maknuo iz Skoplja, a kad je odlučio otići ispalo je da su 'trgovačku genijalnost' pokazali Srećko Juričić & Damir Mišković koji su Velkovskog na Kvarner doveli kao slobodnog igrača, 'za nula kuna'.

Samo 34 službene minute

Na žalost, od gotovo prvog dana svakodnevnica su postali pehovi i ozljede. Pa je stoper sa nogometnim znanjem veznjaka nakon 115 utakmica za Rabotnički i 59 nastupa za Vardar od prošlog ljeta za Rijeku odigrao - samo 34 minute jedne jedine službene utakmice! U Kupu, u Križevcima. Rijeka je ostala u vrhu, a Velkovskom je vrijeme je prošlo u liječenjima i oporavcima.

Sad se vraća, pripreme odrađuje normalno, ali nemoguće je da toliko duga pauza ne ostavi traga.

- Dvije su stvari sigurne: to da je Darko sigurno iznimno kvalitetan igrač i to da sigurno ne može odmah biti na razini na kojoj je bio prije ozljeda. A ono što nitko ne može znati jest: koliko će mu trebati da uđe u optimalnu formu i puni natjecateljski ritam. Bitno je da je napokon zdrav, a ostalo ćemo vidjeti i dozirati u hodu - govori šef Igor Bišćan koji je i sam bio upravo takav tip igrača: jednako dobar i u vezi i u obrani.

Velkovskom su danas 23 godine. Bišćan je u istoj dobi već bio u Liverpoolu. Velkovski ima potencijal kojem je teško nazrijeti limit, a malo 'bježi od medija' jer se nakon svake veće priče u novinama vrlo brzo dogodi ozljeda. Ambicija je tu, ali i oprez i poprilična samozatajnost.

Naslov nije nemoguća misija

Za Velkovskog, najbolji Rijekin igrač je kolega stoper, Župarić.

- Čekao sam ovaj trenutak jako dugo, da se posve oporavim i punom snagom krenem u pripreme. Sjajno se osjećam, momčad je odlična, trener je odličan, a ja: napokon zdrav! - priča Velkovski uz spektakularnu vizualnu i zvučnu kulisu moćnog Atlantika.

- Još gradim samopouzdanje, ali nema straha od duela jer ni ozljeda nije bila posljedica duela nego je zadnja loža 'odlazila' u sprintevima, u promjeni pravca... Protiv Wolfsburga sam odigrao stvarno loše, sa Servetteom je već bilo bolje i ako zdravlje bude OK potrebne su samo utakmice da uđem u pravu formu.

Rijeka s Velkovskim: kandidat za naslov?

- Teško... Teško, ali: ne i nemoguće! Dinamo ima europske obveze, mi smo stvarno dobri, kvalitetni, u klubu i momčadi je vrhunska atmosfera. Na kraju krajeva, imamo i još dva izravna proljetna dvoboja s njima. Ne treba se s tim opterećivati, ali nitko nije prekrižio mogućnost da se uključimo u borbu za titulu.

Dugoročni nogometni plan?

- Igrati u Španjolskoj.

Tko bolje igra nogomet, Makedonci ili Hrvati?

- Vi ste drugi na svijetu, ali mi smo bolji! - smijao se dečko koji bi, posluži li ga zdravlje, u vrlo kratkom roku mogao postati najbolji stoper HNL-a i vrlo tražena europska 'roba'.

Doveden bez odštete, ugovor s Rujevicom do ljeta 2021. Usred prijelaznog roka nije loše podsjetiti na taj i slične poteze koje Rijeka već godinama vuče tj. imena koja su na Kvarneru istinski proigrala pa onda punila klupsku blagajnu: Kramarić, Mitrović, Ristovski, Andrijašević, Bradarić...

Danas-sutra Heber i Velkovski...

Mišković, Juričić i Mance uglavnom pogađaju. I s igračima i s trenerima!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao