Obavijesti

Sport

Komentari 86

Davor Šuker: Radim besplatno i nemam privilegirani status...

Davor Šuker: Radim besplatno i nemam privilegirani status...
1

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u intervjuu za Goal.com osvnuo se na aktualne teme u našem nogometu poput stadiona, Hajduka, Dinama

VIDEO

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i odnedavno član Uefina izvršnog odbora Davor Šuker u intervjuu za Goal.com izjavio je kako radi besplatno te želi pomoći hrvatskom nogometu.

- Ja radim za nula kuna. Od HOO-a dobivamo 100.000 eura i teza da HNS dobiva novac od poreznih obveznika nikako ne stoji. Nemam ništa protiv kulture, ali mi smo 1993. imali dva i pol puta više novca od nje, a sad dobivamo šest puta manje. I uvijek se reže nogometu, a nogomet daje najviše - kazao je Davor Šuker u intervjuu za Goal.

Podržao je Michela Platinija na čelu Uefe te čeka koju će funkciju dobiti u izvršnom odboru.

- Dajte mi vremena... Kad si u IO-u, u vlasti, odlučuješ o svim najvažnijim stvarima, dobivaš financijska izvješća, odlučuješ, radiš, pratiš... I čekam sjednicu u Pragu krajem lipnja da vidim koju će mi komisiju dati. U jednoj ću biti predsjednik, u jednoj dopredsjednik. Nije to samo sjediti u odijelu i putovati, gledati utakmice, treba i voditi neka tijela.

Šef HNS-a pohvalio se uvođenjem Lige 10, smanjenjem broja kontrolora suđenja te boljim uvjetima za suce.

- I savez smo izvukli. Imamo 54 zaposlenika, borimo se da bude na nivou svih drugih, pa i bolji. Imamo sve uvjete za suce kao što imaju suci u LP i EL, svu tehnologiju, simpozije... Moje je samo da postavim ili smijenim komisiju, ne da se bakćem tko kome sudi i tko je delegat - istaknuo je Šuker.

Šuker je najavio i kako će novim ugovorom prvoligaši dobivati više novca od televizijskih prava, istaknuo je i kako bi volio da se država uključi u izgradnju stadiona te "okrznuo" i bivšeg predsjednika Ivu Josipovića.

- Činjenica da predsjednik nije došao na SP je sramota njega i njegovog stožera! Nadam se da ćemo igrati i na otvaranju SP-a u Rusiji - rekao je.

Pročitajte cjeloviti intervju koji je Davor Šuker dao za Goal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna