Sport

Komentari 10

Davor Šuker u kampu manjina: Moramo poštivati različitosti

Davor Šuker u kampu manjina: Moramo poštivati različitosti

Važno je da djeca steknu vrline pravog sportaša i čovjeka te da dobiju sve elemente koji su važni za život i daljnji rad, rekao je Davor Šuker poručivši kako moramo biti realniji i tolerantniji

U utorak je u Čakovcu održan Peti nogometni kamp nacionalnih manjina kojeg je svečano otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker.

Na otvaranju Kampa predsjednik Šuker izrazio je veliko zadovoljstvo što je prisutan velik broj djevojčica, budući da je Savez jak u muškom nogometu, a želi biti jači u ženskom.

- Želio bih čestitati našem dragom prijatelju Totiju, svim prijateljima koji pomažu u svakom segmentu borbe nacionalnih manjina za bolji status, a s HNS-om, Uefom i Fifom će nacionalne manjine uvijek biti u dobrim odnosima jer znamo što znači kućni odgoj, lijepo ponašanje, igranje nogometa i na kraju ono što je najvažnije, u zdravom tijelu zdrav duh. Nadam se da ćemo trenirati dobro i vjerujem da će jednog dana od prisutne djece bar jedno postati prvoligaški igrač, a možda i kandidat za reprezentaciju - kazao je Šuker.

Predsjednik HNS-a je poručio kako je važno pomoći svakom djetetu da se bavi sportom.

- Važno je da djeca steknu vrline pravog sportaša i čovjeka te da dobiju sve elemente koji su važni za život i daljnji rad -nadodao je Šuker poručivši kako moramo biti realniji i tolerantniji.

Šuker je otkrio kako posjeduje i romovnicu te koliko je ponosan na nju, kao i istaknuo da je HNS prvi u svijetu koji održava nogometne kampove za nacionalne manjine te kako vjeruje da će brojni savezi učiniti isto.

- Nogomet igraju i djevojčice i dječaci i želio bih kod djevojčica još više probuditi interes za nogometom. Volio bih da mogu dodirnuti neki gumb da pomaknemo granice ženskog nogometa u Hrvatskoj, no treba na sve gledati dugoročno i vjerujem da će ženski nogomet napredovati, budući da smo već do sada ostvariti dobar napredak - zaključio je Šuker.

Kampu su prisustvovali i viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić, član IO HNS-a Stjepan Merkaš, Nenad Horvatić, izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić, župan Međimurske županije Matija Posavec, tajnik ŽNS-a Varaždin Ivan Novak te član stručnog stožera hrvatske reprezentacije Marjan Mrmić.

Najčitaniji članci