Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
74 komentara

Davor Šuker: U srijedu imam sastanak IO-a, a vi zaključujte

Kad se vratim u srijedu s mog prvog Izvršnog odbora Uefe, da ćete već imati neke zaključke, koje jedva čekam čuti u vašim informativnim emisijama, kaže šef HNS-a

Slavko Midžor/PIXSELL
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
74 komentara

Je li predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker umiješan u kladioničarsku aferu oko namještanja utakmica? Njemačka javna radiotelevizija ARD u petak je objavila kako ima dokumente u kojima stoji kako je Šuker povezan s kladioničarskom mafijom i osuđenim njemačkim Hrvatom Antom Šapinom.

Prvi čovjek hrvatskog nogometa u nedjelju je dao kratku izjavu glede novonastale situacije. Njemački portal Deutschlandfunk već je napisao kako je Uefa pokrenula istragu oko člana svog Izvršnog odbora iako službene potvrde nema, a baš će se tamo ovaj tjedan Zlatna kopačka SP-a 1998. i naći.

- Prepuštam vama da donesete zaključke i vjerujem da ćete sve profesionalno ispitati i da ćete doći do još nekih pitanja - kazao je Šuker okupljenim novinarima i dodao:

- Najvažnije je, kad se vratim u srijedu s mog prvog Izvršnog odbora Uefe, da ćete već imati neke zaključke, koje jedva čekam čuti u vašim informativnim emisijama. Eto, pratim vas da vidim što ćete saznati.

Novinar ARD-a Benjamin Best tvrdi da Uefa drži dokumente o Šukerovim kontaktima u vezi namještanja utakmica već četiri godine te da se optužbe o namještanju temelje na transkriptu razgovora do kojeg je došla policija prisluškivanjem.

- Šapina i drugi odlučili su namjestiti kvalifikacijsku utakmicu za Europsku ligu, Široki Brijeg-Banants. Šapina je informirao Šukera prije utakmice da bi se trebao okladiti na tu utakmicu. Namještanja na kraju nije bilo, ali činjenica je da je Šapina obavijestio Šukera kako bi utakmica trebala završiti - kazao je Best za HRT i dodao:

- U drugom primjeru pojavio se slučaj da je Šapina osvojio 400.000 eura koje mu nisu htjeli isplatiti, pa je pitao Šukera može li mu pomoći da dobije novac jer ima dobre kontakte u Engleskoj s obzirom na to da je igrao u Londonu. Šuker je odgovorio da će mu pomoći.

Naši partneri pišu
Message