Obavijesti

Sport

Komentari 60

Debakl Southamptona: Oršić i Ćaleta-Car ispali iz Premier lige, 'vatreni' opet završio na tribini

Debakl Southamptona: Oršić i Ćaleta-Car ispali iz Premier lige, 'vatreni' opet završio na tribini

'Sveci' su porazom od Fulhama dva kola prije kraja i matematički ispali u Championship, a napadač 'vatrenih' opet nije bio ni u zapisniku. Kovačić se ozlijedio u remiju Chelseaja, Perišić dobio mrvice u porazu Spursa

VIDEO

Nakon 11 uzastopnih sezona u Premiershipu, Southampton se vraća u drugu englesku ligu. Tamo ga je ovu subotu i matematički poslao Fulham pobjedom 2-0 na stadionu St. Mary's. Golove su zabili Carlos Vinicius i Aleksandar Mitrović, koji se vratio nakon dvomjesečne suspenzije.

POGLEDAJTE VIDEO: Životna priča Mislava Oršića

Pokretanje videa...

mislav oršić 01:39

Nijedan od hrvatskih nogometaša među "svecima" nije zaigrao. Duje Ćaleta-Car (26) utakmicu je odgledao s klupe, a Mislav Oršić (30) ponovno nije bio ni u zapisniku.

Oršićeva priča u Engleskoj djeluje krajnje bizarno. Stigao je na zimu za 5,75 milijuna eura, a odigrao je samo jednu utakmicu u Premiershipu i dobio sedam minuta!? U svim natjecanjima zaigrao je pet puta, dobio samo 192 minute, zadnji put još početkom ožujka.

Mislavov ugovor s engleskim klubom traje do ljeta 2025., a rado bi ga natrag htio dovesti Dinamo. Southampton sasvim sigurno na ljeto očekuje provjetravanje u svlačionici, vjerojatno i smjena trenera Rubena Sellesa, i pitanje je hoće li Oršić ostati igrati Championship.

ARHIVA: Mislav Oršić postao je novi član engleskog Southamptona

Kovačić se ozlijedio, Perišić neće u Ligu prvaka

Klupsku sezonu za zaborav ima i Mateo Kovačić, čiji je Chelsea odigrao samo 2-2 kod kuće s Nottingham Forestom i tako ostao na jednoj pobjedi iz zadnjih 11 utakmica. Hrvatski reprezentativac pritom je izašao iz igre u završnici prvog dijela zbog ozljede. Po dva gola zabili su Raheem Sterling i Taiwo Awoniyi.

Manchester United ostvario je jako važnu pobjedu protiv Wolverhamptona 2-0 golovima Anthonyja Martiala i Alejandra Garnacha i tako zadržao četiri boda prednosti pred Liverpoolom u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Nakon kiksa Newcastlea, koji je ranije odigrao 2-2 kod Leedsa unatoč igraču više, "vragovima" se otvara i treće mjesto.

Ivan Perišić ušao je u nadoknadi u porazu Tottenhama kod Aston Ville 2-1, čime su Spursi izgubili svaku šansu da se dokopaju Lige prvaka, a visi im i Europa. Jacob Ramsey i Douglas Luis donijeli su pobjedu Villi koja se bori za šesto mjesto i izlazak u Konferencijsku ligu, a Harry Kane penalom u 90. samo je smanjio zaostatak.

Premiership, 36. kolo:

  • Leeds - Newcastle 2-2
  • Aston Villa - Tottenham 2-1
  • Chelsea - Nottingham Forest 2-2
  • Crystal Palace - Bournemouth 2-0
  • Manchester United - Wolverhampton 2-0
  • Southampton - Fulham 0-2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani