Sport

Komentari 2

Debi iz snova: Dva puta tri za veliku sreću Igora Jovićevića

Debi iz snova: Dva puta tri za veliku sreću Igora Jovićevića

Prvo je Kevin Theophile-Catherine potpisao trogodišnji ugovor, a onda je Dinamo u Varaždinu zabio tri komada domaćinu. Dvije trojke su donijele mir i spokoj novom treneru hrvatskog prvaka

Teško da je u subota u ovakvim korona nogometnim uvjetima mogla ispasti bolja za novog trenera Dinama Igora Jovićevića.

Prve dobre vijesti dobio je nekoliko sati prije utakmice u Varaždinu. Nakon mjeseci i mjeseci pregovora, dogovor je pao, Kevin Theophile-Catherine ipak ostaje u Maksimiru. Činilo se kako će idućih tjedan sigurno napustiti Zagreb, a onda se dogodio novi preokret. Sportski direktor Zoran Mamić riješio je taj problem.

Francuz će i iduće tri godine biti u Maksimiru, sjajna je to vijest za Igora Jovićevića. Ipak je Theophile-Catherine jedan od “kapitalaca” ove momčadi. Vraća se u prvu momčad i na raspolaganju će biti već za iduće kolo HNL-a.

Theophile je potpisao na tri godine, a da sve u subotu za Igora Jovićevića i Dinamo bude u znaku broja tri, pobrinuli su se igrači, koji su Varaždinu zabili tri komada.

Ono što smo vidjeli od Dinama, pogotovo u prijateljskoj utakmici protiv Intera i sad u nastavku HNL-a protiv Varaždina, bilo je jako dobro.

U Varaždinu je briljirao Arijan Ademi. Kako li je samo taj siječanj bio bitan za “modre”. Na kraju su ipak kapetana uspjeli zadržati u Maksimiru, a on je svojim golom i izborenim penalom u nekoliko minuta riješio utakmicu u Varaždinu.

Igor Jovićević debi je odradio odlično. Pobjedu je posvetio pokojnom ocu Čedi, koji je preminuo prije dva mjeseca.

- Žao mi je jedino što tata nije vidio današnji dan, ali siguran sam da je gledao odozgo i moramo ići dalje - rekao je nakon slavlja u debiju Dinamov trener i dodao:

- Pokazali smo zaista lepršavu igru, jednu ideju, jedan brzi protok lopte. Ovo je prva pobjeda, nadam se nizu, i ona se ne zaboravlja. Kao prva ljubav. Što god mi se desi od današnjeg dana ovaj trenutak nikada neću zaboravit.

I uz aut-liniju je Jovićević izgledao gospodski, obučen baš onako kako treba biti obučen trener Dinama. I taj je ispit položio, a uskoro će na tribinama imati i najžešću navijačicu. Njegova majka Sanja samo čeka popuštanje mjera i eto je na tribine Maksimira.

Debi Igora Jovićevića malo je poremetila ozljeda Emira Dilavera, no ne bi trebalo biti ništa dramatično. On je malo iskrenuo vanjske ligamente koljena, danas će imati pregled, ali sve bi na kraju trebalo biti u redu. Mogla bi se pojaviti oteklina, ako se pojavi, onda će Dilaver taj problem rješavati idućih dana terapijama. Koljeno se zarotiralo, ali izgleda da nije teže stradalo i to je najvažnije za Dinamo. Dilaver je stup obrane hrvatskog prvaka.

Najčitaniji članci