Obavijesti

Sport

Komentari 122

Teklić slomio otpor domaćih, a Caktaš zapucao penal pred kraj

Teklić slomio otpor domaćih, a Caktaš zapucao penal pred kraj

Hajduk je uspješno riješio prepreku zvanu Šibenik. Paolo Tramezzani je debitirao pobjedom, ali ne može biti prezadovoljan igrom. Teklić je zabio u voljenom dresu, a Caktaš je promašio penal pred sam kraj utakmice

U utakmici 17. kola Prve HNL Hajduk je u petak pobijedio u gostima sa 1-0 Šibenik, a pobjednički gol zabio je Teklić. Hajduk je do pobjede došao pogotkom Teklića u 62. minuti, a Caktaš nije iskoristio penal koji je dosuđen u sudačkoj nadoknadi.

Tramezzanijevo 'Božićno drvce' Teklić okitio s tri vrijedna boda
Tramezzanijevo 'Božićno drvce' Teklić okitio s tri vrijedna boda

Odmah na početku utakmice, u trećoj minuti domaća momčad je imala opasnu šansu pred vratima Hajduka. Pajić je ubacio pred gol, a Todorović je jedva u zadnji trenutak uspio "očistiti". Šibenčani imaju priliku sedam minuta kasnije, Čurić je opalio sa 20 metara, ali je lopta prošla pored Hajdukovog gola.

Pokretanje videa...

HAJDUK 00:14

Nakon toga u 13. minuti Gyurcsó dobiva loptu na desnu stranu i ubacuje u pet metara za Diamantakosa, koji u kontaktu s Mesom pada, ali sudac Batinić smatra da nije bilo prekršaja za penal iako je Grk tražio kazneni udarac. U 22. minuti Hajduk ima ozbiljnu priliku, nakon kornera loptu je u peterac dobio Vušković koji ipak promašuje. Šest minuta kasnije Caktaš izvodi s 30-ak m slobodan udaraca nakon šo je srušen Diamantakos, ali se lopta odbila od vratnice.

Šibenik: HNK Šibenik i HNK Hajduk susreli se u 17. kolu Prve HNL

Šibenik je opet u prilici u 38. minuti, iz kontre. Sahiti je ukrao loptu Gyurcsu, dodaje za Princea koji pokušava pucati s desetak metara, ali je blokirao Vušković. Na kraju poluvremena  Diamantakos ima priliku najprije u 41. minuti, ali pogađa Musu u bloku. Četiri minute kasnije Diamantakos opet tuče, ali Labrović odbija loptu, točno na noge Teklića koji puca iznad gola.

Šibenik: HNK Šibenik i HNK Hajduk susreli se u 17. kolu Prve HNL

Nakon prvog poluvremena u kojem je Hajduk imao više prilika, drugi dio utakmice opet počinje prilikom domaćina. Prince je izborio korner za Šibenik, Mesa tuče glavom, ali Kalinić brani. Šibenik opet ima ozbiljnu priliku u 54. minuti. Prince je spasio loptu s korner linije i ubacio je u kazneni prostor gdje je Sahiti poluvolejem puca prema Hajdukovom golu, no Kalinić je obranio lijevom rukom.   

Šibenik: HNK Šibenik i HNK Hajduk susreli se u 17. kolu Prve HNL

Tri minute kasnije Hajduk je u prilici, Todorović je prošao po desnoj strani, ubacio je loptu za Atanasova, ali je obrana Šibenika očistila u zadnji trenutak. No, Hajduk dolazi u vodstvo u 63. minuti, a strijelac je Teklić. Atanasov je izveo slobodni udarac, a Labrović je odbio. Najbrži na lopti je bio Teklić i s tri-četiri metra loptu je ugurao u gol.  

Šibenik: HNK Šibenik i HNK Hajduk susreli se u 17. kolu Prve HNL

U 70. minuti je Jakoliš, koji upao u igru umjesto Diamantakosa, pobjegao obrani Šibenika i zabio, ali je bio u zaleđu i Batinić je poništio gol.  U 72. minuti Šibenik je opet u prilici, Kvesić je pobjegao Hajdukovoj obrani, našao se sam pred Kalinićem, ali puca pored gola. Osam minuta kasnije Atanasov se probio, puca sa 16 m, ali Labrović brani. U sudačkoj nadoknadi sudac dosuđuje jedanaesterac za Hajduk nakon prekršaja na Umutu, ali je s bijele točke neprecizan bio Caktaš.

Šibenik: HNK Šibenik i HNK Hajduk susreli se u 17. kolu Prve HNL

U ranije odigranoj utakmici, Osijek je u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu sa 3-0 i barem privremeno preuzeo vodstvo na ljestvici. Hajduk je nakon ove pobjede na petom mjestu sa 20 bodova, dok je Šibenik sedmi sa 13 bodova. Utakmicu je na praznom Šubićevcu sudio Damir Batinić iz Osijeka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
17. KOLI 1. HNL 18:05 , STADION ŠUBIĆEVAC, ŠIBENIK
Šibenik
0 : 1
Hajduk
62' Teklić
Sortiranje događaja
90'+3'

Caktaš je loše pucao u lijevu stranu, a obranio je to Labrović!

92'

Pao je Nayir u šesnaestercu, a Batinić nije čekao već je odmah pokazao na penal! Loptu je uzeo Caktaš te će pokušati potvrditi pobjedu!

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao tri minute nadoknade.

89'

Bilo je to neugodno jer je lopta pogodila Schildenfelda i promijenila smjer, ali nije to prevarilo Lovru Kalinića na golu Hajduka koji je sigurno obranio taj udarac. Kraj susreta sve je bliže, kao i Hajduk osvajanju nova tri boda.

84'

Slijedi dvostruka izmjena u redovima Šibenika. Izašao je Kvesić, a ušao Todoroski. Također, izašao je i Ampem, a ušao Laća u lovu na izjednačenje u posljednjim minutama susreta. 

Komentari 122