Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Dečki, teško da ću doživjeti kraj sezone, pazite što radite'

'Dečki, teško da ću doživjeti kraj sezone, pazite što radite'
1

Srednjoškolsku momčad gradića od 2,5 tisuće stanovnika na stadionu je gledalo 100.000 ljudi. Newton Eagles nisu obična momčad jer njihov trener W.T. Johnson nije običan nego - čudo od čovjeka

VIDEO

W.T. Johnson je trener američkog nogometa. Teško bolesni trener srednjoškolske momčadi Newton Eagles. Newton je gradić u istočnom Texasu, 2.500 stanovnika.

Na zadnjoj utakmici ove sezone, finalu države Teksas za Klasu 3A u Diviziji 2, na stadionu AT&T u Arlingtonu, Eaglese je gledalo - 100.000 ljudi.

Sto tisuća. Srednjoškolska utakmica. Newton Eagles nisu obična momčad jer njihov trener W.T. Johnson nije običan nego - čudo od čovjeka.

Prije tri godine prošao je dvostruku transplantaciju plućnih krila. Prije početka sezone liječnici su mu rekli da ima još 8 mjeseci života.

U kolicima, sa cjevčicama kisika u nosu, došao je u svlačionicu i rekao: "Dečki, ovo je zadnja sezona da vas treniram. Vjerojatno neću ni doživjeti kraj sezone".

Dio mene živjet će kroz njihove živote

Eaglesi su obranili naslov, pred W.T.-jevim očima. A nakon finala pred očima cijele Amerike trener je pričao:

- Htio sam da znaju što se događa, da budu svjesni. Na terenu im je išlo jako dobro. Imao sam jedno dva-tri tjedna u kojima stvarno nisam mislio da ću dočekati jutro. Pa sam i o tome pričao. Da je to vjerojatno posljednja lekciju koju će od mene čuti i neka ju zapamte: pazite što radite, svi ćemo jednom otići, bitno je kako živiš prije tog neizbježnog kraja. U što ulažeš svoju snagu, a u što svoja uvjerenja.

- Nevjerojatno je koliko je puno Bog napravio za mene, što mi je dopustio da učinim i vidim zajedno s ovom divnom djecom. Svima govorim: dobio sam predivan dar. Ne razumiju to ljudi baš, ali ja sam dobio čudesni dar da prije kraja života vidim kako sam živeći utjecao na druge. Ti mladi ljudi, oni su mi donijeli radost. Pričali su da žele pobijediti za mene. Rekao sam im "Ja sam moje vrijeme proživio, napravite sve što možete za svoje suigrače i za sebe same". Tu će lekciju zapamtiti. I ovo vrijeme u srednjoj školi ostat će im posebno za cijeli život. A ako sam ih učio kako treba, dio mene ostat će živjeti kroz sve dobro koje će oni učiniti u životu koji je zapravo tek pred njima - rekao je učitelj W.T.Johnson.

Dodati bilo što bilo bi besmisleno i neprimjereno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"