Sport

Komentari 37

Kek stao na kraj nagađanjima o Dinamu i potpisao novi ugovor

Kek stao na kraj nagađanjima o Dinamu i potpisao novi ugovor

Samo smo formalizirali već postignuti dogovor u prošlosti, odnosno da Kek ostaje izbornik do kraja kvalifikacija za EP 2024, rekao je predsjednik NZS-a Radenko Mijatović

Iako se nagađalo kako bi Matjaž Kek (60) mogao bi novi trener zagrebačkog Dinama, 60-godišnji slovenski stručnjak je produžio ugovor sa  Slovenskim nogometnim savezom (NZS) do konca kvalifikacija za EP 2024. godine.

- Matjaž Kek vodit će slovensku nogometnu reprezentaciju u sljedećem ciklusu UEFA Lige nacija i kvalifikacijama za UEFA Europsko prvenstvo 2024. godine - objavio je Slovenski nogometni savez.

- Potpisivanjem ugovora s izbornikom Kekom samo smo formalizirali već postignuti dogovor u prošlosti, odnosno da Kek ostaje izbornik do kraja kvalifikacija za EP2024 - dodao je predsjednik NHS-a Radenko Mijatović.

Kek je slovensku vrstu vodio od 2007. do 2011. godine, a kormilo je ponovo preuzeo u studenom 2018.

U kvalifikacijama za SP 2022. godine Slovenija je bila u skupini s Hrvatskom. "Vatreni" su osvojili prvo mjesto i direktan plasman u Katar, dok je Slovenija bila četvrta premda je u na otvaranju kvalifikacija pobijedila Hrvatsku sa 1-0.

S potpisom novog ugovora definitivno je jasno kako Kek neće zasjesti na klupu Dinama. Bio je najveća želja navijača Dinama nakon odlaska Damira Krznara. Nije tajna da Dinamo već neko vrijeme želi dovesti Keka na klupu. Prošle godine je slovenski trener bio 'gotova stvar', no došlo je do preokreta u posljednji trenutak pa je klupu preuzeo Zoran Mamić.

Ipak, i ovaj put je Kek odlučio ostati vjeran Sloveniji i nastaviti misiju koju je započeo dolaskom na klupu 2018. godine. A hrvatski prvak morat će se krenuti nekim drugim rješenjima.

Najčitaniji članci