Obavijesti

Sport

Komentari 42

Delija bez titule! Cappelozza bio mnogo bolji u tri runde: Ante ga imao u nokdaunu, ali nije uspio

Delija bez titule! Cappelozza bio mnogo bolji u tri runde: Ante ga imao u nokdaunu, ali nije uspio

Ante Delija pokušao se revanširati Brazilcu Bruni Cappelozzi za poraz u prvom kolu PFL-ova turnira i to u finalu. Međutim, nije uspio te su titula i milijun dolara otišli put Brazila nakon sudačke odluke

Eh, da je stvari završio Ante u toj drugoj rundi, prošlo je kroz glavu ljubiteljima slobodne borbe i navijačima Ante 'Walking Trouble' Delije (31, 19-5) kad je sudac nakon pet teških rundi u zrak podignuo ruku Brune Cappelozze (32, 14-5) koji je tako postao novi prvak teške kategorije PFL-a i kući odnio pojas te veliku nagradu od milijun dolara! 

Cro Cop ponosan na učenika: 'Ante je zvijer i živi za ovo!'
Cro Cop ponosan na učenika: 'Ante je zvijer i živi za ovo!'

Stvari nikako nisu dobro krenule za učenika Mirka 'Cro Copa' Filipovića jer je odmah na startu prve runde primio nekoliko 'bombi' u glavu, završio leđima na podu i pokušavao se izvući iz teške situacije. Gotovo je cijelu rundu bio u podređenoj poziciji, ali uspio je na kraju runde pronaći snage, dići se i pokazati Brazilcu da ga nije uzdrmao te da je spreman na razmjenu.

Pokretanje videa...

Ante Delija: ‘Za prve mečeve nisam bio plaćen, tek u Rusiji i Japanu sam nešto zaradio’ | REAKCIJA 04:13

A druga runda bila je ta za kojom će žaliti Dubrovčanin. Možemo reći da je u Cappelozzinom stilu na žici dobrom boksačkom kombinacijom uzdrmao Brazilca, zatim ga srušio i nastavio s ground and poundom. Izgledalo je kao da na trenutke Delijin protivnik ne zna gdje je, 'palio se i gasio', ali na kraju je nekako 'upalio agregat' i uspio se vratiti kako u rundu, tako i u meč. Ante je išao i na d'arce choke, a na kraju ga je to koštalo pozicije pa je kraj runde dočekao s Brazilcem na leđima.

Najslabije su borci radili u trećoj rundi, ali tu je Cappelozza bio taj koji je pokušavao, dok se Ante uglavnom pet minuta branio. Ulaskom u posljednje dvije runde dojam je bio da Delija treba biti bolji u obje za slavlje. Dobro je radio Delija u prvoj od dvije tzv. championship runde.

Srušio je Brazilca na žici, malo po malo mu nanosio štetu i, bar smo se tome nadali, skupljao snagu za petu rundu. Ali, u petoj se rundi nije dogodilo ono čemu smo se nadali, jer je Ante već na startu loše odradio pokušaj rušenja, iskoristio je to Brazilac i zauzeo dominantnu poziciju u parteru. Uspio ga je Delija nešto manje od tri minute prije kraja prebaciti preko sebe i dići se, ali nije uspio krenuti na sve ili ništa jer ga je odlično neutralizirao Cappelozza i već je tad bilo jasno tko je novi prvak. 

Nakon meča su se borci zagrlili, Ante je priznao Brazilcu da je bio bolji i da je prvak (op. a. ako smo dobro uspjeli pročitati s usana), a Cappelozzin kut već je tad počeo slaviti. Nakon dužeg vijećanja sve su potvrdili i suci. Jednoglasno su odlučili (49-45, 49-45, 48-46) da je novi PFL-ov teškaški prvak i osvajač nagrade od milijun dolara - Bruno Cappelozza. 

Što drugo reći nego - šteta. Bila je ovo velika prilika za našeg Deliju koji se mogao revanširati za iznenađujući poraz u prvom kolu, ali, nažalost nije uspio. Pretrpio je dosta štete te je pred njim zasigurno pauza i oporavak te vrijeme s obitelji, a valja istaknuti da mu je tek 31 godina - s toliko je Stipe Miočić krenuo na uspon prema vrhu UFC-a. Još ima puno vremena i zasigurno ćemo ga gledati u novim, boljim izdanjima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FINALE PFL-A 02:00 , HOLLYWOOD, FL
Sortiranje događaja
CAPPELOZZA SLAVIO

Sva tri suca (49-45, 49-45, 48-46) odlučila su kako je pobjednik meča i novi osvajač PFL-ovog teškaškog pojasa Brazilac Bruno Cappelozza!

PETA RUNDA

Peta runda mogla bi sve odlučivati ako su suci dali svakome po jednu rundu. Pokušavao je Ante s ulascima u noge na sredini kaveza, ali nije mu to uspijevalo. Na kraju je Delija završio na leđima, a Brazilac je preuzeo dominantnu poziciju. 

Uspio je Ante prebaciti Cappelozzu i ponovno se dići, a imao je dvije minute da da sve od sebe i pokuša okrenuti meč u svoju korist. Na kraju ga je uspio baciti Brazilac i tako vjerojatno zapečatiti pobjedu u borbi za PFL-ov teškaški pojas. 

BOLJI ANTE

Pokušao je Ante s rušenjem na otvaranju četvrte runde, ali odlično se izmaknuo Cappelozza i završio mu na leđima. Međutim, uspio se ustati Dubrovčanin i otići do žice, a tri minute prije kraja runde srušio je Delija Brazilca. 

Uspio je ući u dominantnu poziciju Ante i nanosio je štetu Brazilcu. Imao je dvije minute kraj žice. Pokušao se dići Cappelozza i uspio, a Delija ga nije opet uspio srušiti pa je sve otišlo u petu, odlučujuću rundu. 

TREĆA RUNDA

Krenula je treća runda, a podsjetila je na prvu iz prvog meča. Ispalio je kombinaciju Brazilac na žici, ali nedugo nakon toga je uspio Ante zavući ruke na žici iza Cappelozze i pokušao ga baciti, ali nije uspio.

Proveli su neko vrijeme na žici, ali ih je nakon toga razdvojio sudac i vratio u centar kaveza. Nije ga uspio baciti hrvatski borac i nakon akcije na početku i nismo previše vidjeli u ovoj rundi. 

VRATIO SE ANTE

Na otvaranju druge runde opet je Delija pokušao s rušenjem, ali neutralizirao je to Cappelozza. A onda ke Delija uspio uzdrmati Brazilca boksačkim tehnikama i otjerao ga na žicu, a zatim i srušio!

Dva se puta 'gasio' pa palio Cappelozza, jedva je preživio ground and pound, a Ante je imao dvije minute da završi meč u parteru. Pokušao je s d'arce chokeom pa je na kraju izgubio sve i Brazilac mu je završio na leđima. 

Bacao je slabe udarce, imao dobru poziciju 30 sekundi do kraja runde. Nije se ni trudio Capelozza zaključati gušenje, već se odmarao do kraja runde i oba su borca otišla u kuteve.

Komentari 42