Obavijesti

Sport

Komentari 65

Derbiji petkom: Zlatko Dalić srušio Mlinarića, Dinamo imao i posebne dresove za Vukovar!

Derbiji petkom: Zlatko Dalić srušio Mlinarića, Dinamo imao i posebne dresove za Vukovar!

Dinamo i Hajduk u Zagrebu su petkom igrali samo četiri derbija. Prvi je bio 1934., drugi 1985. kada je za Hajduk igrao Zlatko Dalić, treći 1992. za vrijeme Domovinskog rata, a posljednji 2019. uoči Atalante

VIDEO

Malo sam se namučio, ali evo, tu su, izvadio nam je Dinamov klupski kroničar Miroslav Tomašević sve derbije u Zagrebu igrane u petak. Bilo ih je svega četiri, a prvi je igran davne 1934. godine, bilo je to 29. lipnja, igrala se prijateljska utakmica u Koturaškoj, a Hajduk je pobijedio 3-2.

Zagreb: Derbi po?eo minutom šutnje, po?etni udarac izveo branitelj Ivan Luki? Zolja

Na drugi derbi u petak čekalo se sve do 27. rujna 1985. Bila je to opet prijateljska utakmica, igrala se u Maksimiru, a obilježili su je današnji izbornik Zlatko Dalić i legenda Dinama Marko Mlinarić. Naime, Dalić je srušio Mlinku i skrivio penal, a realizirao ga je tada 25-godišnji Mustafa Arslanović.

Treći derbi u petak bio je u ratnim godinama. Kolovoz 1992. na Maksimiru je okupio turnir jedina četiri hrvatska prvoligaša iz raspale jugo lige. Dinamo, Osijek, Hajduk i Rijeka. Hajduk je pobijedio Dinamo 2-1.

Rotterdam: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči sutrašnje utakmice protiv Španjolske

Bila su to tri derbija, no sva tri prijateljskog karaktera. Na prvi prvenstveni derbi u petak čekalo se do 22. studenog 2019. Dinamo je čekala Atalanta pa se susret igrao u petak u Maksimiru. Derbi je bio posvećen Vukovaru, Dinamo je imao posebne dresove posvećene gradu heroju pa je početni udarac na utakmici izveo Ivan Lukić Zolja, ratni veteran. Inače, Zolja je veliki prijatelj Luke Modrića, a riječ je o branitelju s Trpinjske ceste, koji je čak četiri puta ranjavan u ratu.

Zagreb: Derbi počeo minutom šutnje, početni udarac izveo branitelj Ivan Lukić Zolja

- Ja njega zovem 'maestro', a on mene 'legendo moja' - rekao je Zolja, koji je s Modrićem povezan od najranijeg djetinjstva.

Dinamo je poveo autogolom Ismailija, a izjednačio je Mijo Caktaš iz penala. Bio je to jedini udarac Splićana u okvir na cijeloj utakmici. U drugom dijelu Dinamo je dominirao, stvarao je šanse, ali je Hajdukov bunker izdržao sve nalete i susret je završio bez pobjednika.

Derbi u ovaj petak bit će ukupo peti na taj dan, a drugi prvenstveni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika