Obavijesti

Sport

Komentari 10

Desetljeće neuspjeha: Već 10 godina bez plivačke medalje

Desetljeće neuspjeha: Već 10 godina bez plivačke medalje
1

Nemamo opremu, tehnologiju, novca, nemamo ništa, rekao je izbornik hrvatske plivačke reprezentacije Miloš Milošević uoči otvaranja SP-a u plivanju u Kazanju

VIDEO

Dvadeset stotinki nedostajalo je Duji Draganji da u Montrealu 2005. uzme zlato. Osvojio je srebro i bila je to posljednja hrvatska medalja sa SP-a u velikim bazenima.

U tom finalu 50 metara slobodno isplivao je za 21,89 sekundi, a to je bio hrvatski rekord. Zlato je uzeo Južnoafrikanac Roland Schoeman.

- Tehnološki je kao da zaostajemo za svijetom. Puno toga nam nedostaje, prije svega oprema za oporavak, nemamo ni tehnologiju za podvodno snimanje, ništa... Nemamo novca, to je prava istina. Dobro, i nova generacija plivača nije bila na toj razini kao one prije - rekao je izbornik plivačke reprezentacije Miloš Milošević.

Budžet HPS-a je tri milijuna kuna, a dvije trećine osigurava HOO. Sponzora gotovo da i nema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iskreno, hrvatsko plivanje živi od roditelja plivača i njihovih članarina - rekao je glavni tajnik saveza Tomislav Karlo.

Deset godina od Draganjine medalje kod njega ne izaziva nelagodu. Vjerojatno je i u pravu jer Hrvatska u 42 godine povijesti SP-a u velikim bazenima ima dvije medalje. Uz Dujinu, tu je i srebro Gordana Kožulja na 200 metara leđno iz Barcelone 2003. Hrvatska je ipak plivačka nacija za male bazene.

- Medalja za Hrvatsku u velikim bazenima je velika stvar. Pa, imamo samo dva odličja. Budžet? Da, novca nemamo, ali na to se ne smijemo izvlačiti - kaže Tomislav Karlo.

Hrvatska će u Kazanju imati pet plivača i plivačica: Marija Todorovića, Svena Arnara Saemundssona, Sanju Jovanović, Anu Radić i Mateju Samardžić.

- Samo Sanja i Matea imaju A normu. Realno, očekujem dva polufinala - istaknuo je Milošević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu