Obavijesti

Sport

Komentari 1

Detalje utakmice Lino i igrači gledaju već u poluvremenu...

Detalje utakmice Lino i igrači gledaju već u poluvremenu...
2

Snimatelj i video analitičar hrvatske rukometne reprezentacije Slovenac Zoran Čulk prvi u poluvremenu ulazi u svlačionicu, i dok Lino i igrači stignu, čeka ih spremna video analiza...

VIDEO

Snimam prvo poluvrijeme do neke 25.-26. minute, onda žurim u svlačionicu kako bih pripremio snimku najvažnijih detalja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:22

Dok se igrači osvježe, i dok im izbornik kaže par rečenica, sve je već spremno da u miru mogu pogledati gdje smo griješili – otkrio nam je snimatelj i video analitičar hrvatske rukometne reprezentacije Slovenac Zoran Čulk.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:39

Zoran Čulk nije u rukometu nepoznato ime, punih 20 godina igrao je u Sloveniji, a kako je paralelno imao i firmu za video snimanja, odlučio je nakon karijere spojiti hobi i posao, i postao video analitičar.

S hrvatskom rukometnom reprezentacijom surađuje još od 2008. godine.

- Živim u Sloveniji, ali kad su pripreme za europska, svjetska prvenstva i olimpijske igre, onda sam tu, na raspolaganju izborniku. Snimaju se svi treninzi i utakmice, a pratimo i što rade protivnici, kako bi bili spremni za svaku utakmicu – kratko opisuje posao koji je nekad bio puno ležerniji i lakši.

Danas je tehnologija toliko napredovala da se sve informacije mogu imati praktično u realnom vremenu.

- Da vam bude jasnije, recimo za skautiranje reprezentacije Srbije, koja je naš prvi protivnik na Euru, imali smo snimke njihovih utakmica 20 minuta nakon što su završile. Odmah sam ih ubacio u program, 'izvadio' napade i obrane, te posebno šutove za golmane, kako bi izbornik imao sve na uvid – kaže Čulk, koji je otišao i korak dalje, napravio je nešto što nikad ranije u rukometu nitko nije napravio:

- Mislim da smo mi prvi počeli snimati i prikazivati detalje utakmice na poluvremenu u svlačionici. Isprva ni sami nismo znali kako to napraviti, jer smo bili pioniri kad je rukomet u pitanju, ali sada to već radimo rutinski, jer smo kupili sve programe i tehniku iz Amerike. Nakon 25 minuta snimanja prvog poluvremena, spustim se u svlačionicu, i dok igrači i izbornik stignu, sve je spremno za analizu. To je veliki napredak, igrači sada na TV-u vide precizno sve detalje koji nisu bili dobri, i spremni su za drugo poluvrijeme.
Otkrio je i kako ga je izbornik pridobio za nastavak suradnje.

- Lino nas je sve pozvao i rekao nam: ''Tko hoće zlato, ostaje s nama, tko misli da ne možemo do zlata, ne mora dolaziti na okupljanje''. Imam sedam medalja, europsko zlato još nemam, i dileme za mene nije bilo. Neki kažu da je raditi s Linom komplicirano i teško jer je zahtjevan, drugi misle da je to privilegija jer se od njega može puno naučiti, ali ja mislim da je to prije svega jedna velika čast. Meni kao Slovencu je iznimna čast biti u reprezentaciji Hrvatske, jer to se ničim ne može kupiti, to ti Bog da ili ne. A meni je dao.

Simpatični Čulk nije se dao smesti ni na naš pokušaj provokacije oko pitanja spora dviju država oko Piranskog zaljeva. 

- Stalno me zezaju igrači, pitaju me čiji je, a ja im kažem 'naš'. Sad, kako sam i ja dio hrvatske reprezentacije, nek se misle, ha, ha... Najbolje bi bilo da ostane otvoren za sve. Ja sam vam inače jako vezan za Hrvatsku, ne samo preko rukometa. Dva mjeseca ljeti živim u Staroj Novalji, i tu planiram provesti starost, a prije 15 godina sam otkrio da moj otac ima još dvoje djece, saznao sam da u Zagrebu imam sestru i brata Hrvate, tako da mi je i to dodatna poveznica – zaključio je Čulk.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja