Obavijesti

Sport

Komentari 42

Di Stefano i Zinedine Zidane su stali u obranu Josea Mourinha

Di Stefano i Zinedine Zidane su stali u obranu Josea Mourinha
1

Jose Mourinho raste uoči najvećih izazova. Hrabar je baš koliko trener Real Madrida i treba biti. Pogreške se mogu ispraviti, piše u svojoj kolumni Alfredo di Stefano...

VIDEO

Bivši igrači i velikani Real Madrida Alfredo di Stefano i Zinedine Zidane stali su u obranu trenera ''kraljevskog kluba'' Josea Mourinha koji se našao pod jakom paljbom medijskih kritika zbog defenzivne taktike u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja protiv Barcelone.

Katalonska momčad je sedmi put zaredom došla na Santiago Bernabeu i napustila ga s remijem ili pobjedom. Slavili su s 2-1 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja.

Jose Mourinho je prošle sezone jedini trofej u Real Madridu osvojio upravo u Kupu kralja. Tada je Real Madrid pogotkom Cristiana Ronalda u produžecima slavio s 1-0. Bila je to i jedina Mourinhova pobjeda na klupi Madriđana u međusobnim ogledima s Barcelonom. Upisao je još tri remija i pet poraza, računajući i ovaj u srijedu.

Real Madrid je pred svojim navijačima praktički cijelu utakmicu čuvao svoj gol. Napadao je tek na kapaljku. Logično da su to apostrofirali i mediji, koji prozivaju Mourinha zbog defenzivnog pristupa.

Ipak, ne misle svi tako, ili barem ne govore tako. Alfredo di Stefano je u svojoj tjednoj kolumni za Marcu konstatirao da je svaljivanje krivice na portugalskog stručnjaka poput ''loše šale''.

"Mourinho raste uoči najvećih izazova. Hrabar je baš koliko trener Real Madrida i treba biti. Pogreške se mogu ispraviti", piše Di Stefano.

Zinedine Zidane, koji u Real Madridu obavlja dužnost sportskog direktora, podržao je Mourinhovu odluku da Portugalca Pepea postavi u vezni red protiv Barcelole.

- Naravno da Real Madrid mora pokazati eleganciju na igralištu. No u ogledu protiv tako kompliciranog suparnika kao što je Barcelona, najvažnije je pokušati stvoriti uvjete za pobjedu. Napadi na Mourinha i igrače su napadi na Real Madrid – izjavio je Zidane za As.

Zidane, koji putuje s momčadi i uključen je u Mourinhovo tehničko osoblje, također je krenuo braniti Pepea, koji je u trenucima kada je bio prekid nagazio ruku Lionela Messija. Dan kasnije se ispričao uz dodatak ''kako nije bilo namjerno'', iako je baš tako izgledalo...

- Pepe je drag momak, dobro odgojena osoba. No, kada krene utakmica, naprosto postane opsjednut s pobjeđivanjem i ponekad u tom žaru radi i pogreške. Ponekad dođe do dopuštenog limita – rekao je Zidane.

Uzvratna utakmica na rasporedu je sljedeće srijede u Barceloni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'
TRAGEDIJA U OBITELJI SLAVNOG BORCA

Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'

Prerano za odlazak, ali ipak ga nema. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe bio je pun života i radosti. Sada leži bez života, napisao je Ngannou