Obavijesti

Sport

Komentari 76

Di su pare? Na terenu! Ovako je Marca najavila Real - PSG...

Di su pare? Na terenu! Ovako je Marca najavila Real - PSG...
4

U tiskanom izadnju Marce je dres Reala preko cijele stranice s brojkom 12 koja označava europske naslove i porukom 'respect' kao odgovor o podcjenjivačkim analizama i laganom prolazu PSG-a

VIDEO

Madridska Marca, najčitaniji španjolski i jedan od najuglednijih svjetskih sportskih dnevnika, objavio je naslovnicu s jakom porukom uoči derbija Reala i Paris Saint-Germaina večeras (20.45) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Na kompletnoj naslovnici tiskanog izdanja je Realov dres s emblemom unutar koje je brojka 12, što označava broj europskih trofeja, a ispod je poruka 'respect'.

Kao da Marca, inače novina bliska Realu, odgovara na pomalo podcjenjivačke analize u kojima će PSG lako do četvrtfinala protiv Reala koji u zadnje vrijeme igra očajno.

No kao da svi zaboravljaju da je to isti onaj Real koji je jedini u povijesti obranio naslov u Ligi prvaka, isti onaj Real koji je s ovom momčadi aktualni prvak Europe i isti onaj Real koji će vam natrpati mrežu do vrha ako na Bernabeuu dođete i s mrvicu podcjenjivačkim stavom, gledajući samo trenutnu formu, a ne širu sliku.

A šira slika je da je Liga prvaka Realovo natjecanje.

I ne samo Realovo, već i Ronaldovo. 

Real je četvrti u La Ligi, za Barcelonom zaostaje 17 bodova, u 22 utakmice ima čak četiri poraza i šest remija, ali ovo je Liga prvaka i, budite sigurni, PSG je sve samo ne favorit na Santiago Bernabeuu. Kao da je to bila i poruka Marce.

Na internetskom portalu madridski dnevnik donosi naslov 'Utakmica od 1,2 milijarde eura', analizirajući vrijednost igrača u oba kluba s naglaskom na visinu transfera. 

Za 23 igrača koja će biti u momčadi večeras Real je potrošio 469 milijuna eura, Paris Saint-Germain 466 milijuna.

Ronaldo je, prema Marci, najvredniji igrač Reala (96 milijuna eura), iza njega je Gareth Bale (91 milijun). Kod Parižana najvredniji je Neymar (222 milijuna eura), a odmah iza je Kylian Mbappe (180 milijuna).

No Marca napominje da su mnogi igrači s liste kupljeni prije nekoliko godina, prije ove eksplozije nogometnog tržišta. 

Real i PSG dosad su odigrali samo dvije službene utakmice, prva je na Parku prinčeva 2015. godine u grupnoj fazi Lige prvaka završila 0-0, mjesec dana kasnije Real Madrid slavio je na Bernabeuu 1-0. Uzvrat je na rasporedu 6. ožujka na Parku prinčeva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao