Obavijesti

Sport

Komentari 15

Didulica: Došlo je vrijeme da ova 'zlatna generacija' zablista

Didulica: Došlo je vrijeme da ova 'zlatna generacija' zablista
1

Bivši vratar reprezentacije Hrvatske, Joey Didulica, je u intervjuu za Goal.com izjavio kako vjeruje da je došlo vrijeme za "zlatnu hrvatsku generaciju" da konačno zasja

VIDEO

Bivši golman reprezentacije rodom iz Australije sudjelovao je na SP-u 2006 godine kada su upravo australski nogometaši u izravnom dvoboju izbacili 'vatrene' s natjecanja, a na  Euro u Švicarskoj i Austriji 2008. godine niej pozvan. No Didulica vjeruje kako će ovoj generacija upravo tadašnji poraz od Turske u četvrtfinalu biti najveći motiv.

- Mislim da se možemo kvalificirati za četvrtfinale. Ovo je zlatna generacija Hrvatske. Modrić dostiže vrhunac svoje karijere, Kranjčar je u najboljim godinama, Ćorluka također. Blagoslovljeni smo s igračima poput Modrića i Kranjčara koji nisu imali priliku pokazati svoju kvalitetu na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. Imat će veliku želju da to isprave – rekao je Didulica za Goal.com.

Didulica ponajprije vjeruje u napad reprezentacije, Nikici Jelaviću, Eduardu i Oliću na kojeg na žalost 'vatreni' zbog ozljede na kraju neće moći računati.

- Mislim da imamo nekoliko sjajnih napadača iz Jelavićeve generacije. A uostalom tu je i Olić. Znam da je ove sezone u Bayernu dobivao jako malo prilika, ali isto tako on za reprezentaciju nikad ne zakazuje - nadao se da će upravo Olić biti ključni igrač.

Osvrnuo se potom Didulica i za zamjenu stradalog Ole, napadača Dnjipra Nikolu Kalinića.

- Ukoliko dobije priliku, može zabiti. Nadam se da će imati sjajan turnir i nametnuti se većim klubovima.

Prokomentirao je bivši hrvatski golman i protivnike iz skupine.

- Mislim da s Ircima nećemo imati problema. Oni su jaki kada igraju na svom travnjaku, u Irskoj. Tamo su iznimno srčani. Ali, Hrvatska mora u ovom susretu uzeti tri boda - optimističan je oko prvog ogleda, a vjeruje i u dobru igru protiv Talijana.

- Tradicionalno smo jako dobri protiv Italije. Uvijek uđemo u susret kao autsajderi, ali ih redovito dobijemo na velikim natjecanjima.

Za kraj je ostavio najjače protivnike u skupini, Furiu.

- Sjajno je što sa Španjolcima igramo posljednju utakmicu. Hrvatskoj je samopouzdanje veliki faktor. Zato se nadam da ćemo do tog susreta imati šest bodova na kontu – zaključio je Didulica.

Hrvatska Euro otvara 10. lipnja utakmicom protiv Irske u Poznanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao