Obavijesti

Sport

Komentari 19

Diego, jesi to ti? Ovo bi trebala biti Maradonina statua...

Diego, jesi to ti? Ovo bi trebala biti Maradonina statua...

Argentinski velikan, ponajbolji nogometaš svih vremena, dobio je statuu u Valenciji, otkrio ju je predsjednik saveza, a reakcije navijača na društvenim mrežama su...

Blicevi fotoaparata, pljesak, osmjesi i počast. A onda i malo podsmjeha. Tako je izgledalo otkrivanje statue Diega Maradone u L'Alcudiji, gradiću kraj Valencije.

Nažalost, umjesto počasti kakvu ponajveći nogometaš svih vremena zaslužuje, Maradona je zbog nevještog umjetnika postao predmet izrugivanja. I ušao u društvo nogometnih asova kojima su 'majstori' kipari dali posve novi identitet.

Statuu je otkrio predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Claudio Tapia uoči finala turnira U-20 u kojem je Argentina u finalu pobijela Valenciju 2-0, a napravio ju je španjolski umjetnik Rafael Ferri.

Koliko uspješno, svjedoče komentari na društvenim mrežama, koji su ga usporedili s 'remek-djelima' kipova Sylvestera Stallonea, Brucea Leeja. Ali i dosadašnjim radovima Maradone, poput ovoga u indijskoj Kolkati.

Ili ovoga na aerodromu u Buenos Airesu, za koji nitko nije uspio ustanoviti koja je fotografija bila predložak.

Još su neke svjetske zvijezde doživjele sličnu preobrazbu u izvedbi raznih kipara.

Cristiano Ronaldo dobio je ovo djelo 2017.

Manchester City nedavno je otkrio statuu Sergija Agüera, junaka osvajanja naslova prvaka 2011/12. 

I David Silva dobio je sličnu počast izvan stadiona, za desetogodišnju vjernost Cityju, ali i jednu neobičnu u rodnom Las Palmasu.

A ovo je statua Luisa Suareza u urugvajskom gradu Salto, skoro u prirodnoj veličini.

I na kraju - Mohamed Salah.