Obavijesti

Sport

Komentari 31

Maradona najprije u suzama za Castrom pa u deliriju u Areni...

Maradona najprije u suzama za Castrom pa u deliriju u Areni...
8

odmah nakon Davis Cupa ideM na Kubu. Želim biti uz Raula Castra, djecu i kubanski narod koji mi je dao jako puno. Idem se oprostiti od svog prijatelja i drugog oca, rekao je Diego Maradona

VIDEO

Širok osmijeh i veselo lice Diega Maradone kakvo smo gledali na jučerašnjim mečevima u Areni nestalo je preko noći. Veliki Argentinac saznao je da je preminuo njegov 'drugi otac' Fidel Castro.

- Šokiran sam, nazvali su me prijatelji iz Buenos Airesa i rekli mi tužnu vijest. Briznuo sam u plač jer Fidel je bio moj drugi otac. Četiri godine živio sam na Kubi, a Fidel me znao nazvati usred noći kako bismo pričali o politici, sportu ili bilo čemu što mu je palo na pamet. Prekrasno se prisjetiti zajedničkih trenutaka, nikada to neću zaboraviti - rekao je Diego potresen tužnom viješću neposredno prije početka meča parova u Areni.

Iako ga je smrt kubanskog vođe uzdrmala, Diego nije ni pomislio napustiti Zagreb te ostaje podržavati Argentince.

- Posjetio sam ga prije tri godine, a on me dočekao pitanjem: Došao si se oprostiti? Rekao sam mu: 'Ne, učitelju' i zaplakao. Osjećao sam se kao da me Del Potro pogodio lopticom u prsa.

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

Nakon Zagreba, Maradona putuje u Havanu.

- Da, odmah nakon Davis Cupa idem na Kubu. Želim biti uz Raula Castra, djecu i kubanski narod koji mi je dao jako puno. Idem se oprostiti od svog prijatelja koji mi je puno pričao o drogama i oporavku te me uvjeravao da se mogu riješiti ovisnosti. I uspio sam u tome, uz njegovu pomoć izvukao sam se iz pakla droge - ispričao je Diego drhtavoga glasa te nastavio:

- Sve što sada čitam, gledam i slušam o njemu jako me pogađa. Strašno sam tužan jer puno je napravio za svoj narod. Gadi mi se kada vidim da netko slavi njegovu smrt. Nakon smrti mojih roditelja ovo mi je najteži trenutak u životu.

Diego se i na svom Facebook profilu oprostio od Castra.

- Umro je moj prijatelj, moj pouzdanik koji me je savjetovao, koji me je zvao u bilo koje vrijeme kako bismo razgovarali o politici, nogometu, bejzbolu, koji mi je rekao kako će nakon odlaska Clintona biti još gore, a to je bio Bush. Kako se nikad nije prevario, za mene je Fidel onaj koji jest, bio je i bit će vječan, jedinstven, najveći. Boli me srce jer je svijet izgubio najmudrijeg od svih.

No Diego ne bi bio Diego da se odmah nakon za njega šokantne vijesti bez imalo glume okrenuo navijanju za svoju reprezentaciju. Smjestio se udobno u VIP ložu Arene Zagreb i nastavio tamo gdje je jučer stao. Od prve minute skakao je i slavio svaki poen argentinskog para protiv Dodiga i Čilića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige